У Тернополі молодь пам'ятає про Крути

 

Бій під станцією Крути стримав більшовицький наступ на 4 дні. Це був бій за майбутнє, який показав, що Україна стала можливою завдяки відчайдушним борцям. Саме до цієї визначальної події тернопільський осередок МНК організував квест  "Молодь Крути пам'ятає".

Участь у квесті взяли 5 команд з молодіжних організацій Тернопільщини, в кожній по 5 людей. Учасникам квесту потрібно було пройти 5 точок та на кожній із них виконати певні завдання,останнім з яких була теренова гра.

"Квест складався з точок, які учасникам необхідно було пройти. Серед завдань є такі, що розвивають командну роботу, перевіряють військову підготовку: стрільба, збирання та розбирання автомата. Були точки, на яких учасникам потрібно було продемонструвати свою фізичну витривалість, креативний підхід до завдання. Останнім етапом квесту стала теренова гра. В кінці всі учасники отримали подарунки, а 3 команди з найкращими результатами - цінні призи від спонсорів", - коментує Оксана Семенець, одна із організаторів квесту.

Як говорить один із спостерігачів заходу Роман, таке дійство дуже важливе для молоді, адже їм, як нікому, слід знати історію свого народу та її відважних героїв. Особливо тих, які в такому молодому віці віддали своє життя за Соборність та Незалежність України. 

- На скільки відомо з історії, юнаки, переважно студенти, гімназисти та курсанти, в кількості біля 500 осіб змогли затримати ворожу армію в 3000 воїнів аж на 4 дні, - продовжує пан Роман. - При цьому така відчайдушна боротьба дала для історії не лише України, але й інших держав, значну перемогу у вигляді підписання Брест-Литовського миру.

"Вже пройшло 100 років з дня боїв під Крутами. Ця подія для нас важлива, оскільки тоді молоді хлопці віддали своє життя аби ми сьогодні жили у мирі.  На квест зібралися молоді активні люди щоб пригадати події 100-річної давності та просувати ідеї українського націоналізму", - розповідає співорганізатор дійства Тетяна Погріщук.

Усі учасники залишились щасливі, бо вкотре довели ,що гідні продовжувати справу наших славних предків.

"Пам'ятай про великі дні наших Визвольних змагань!"

 Організатори: Відділ сім'ї та молоді ТОДА, Молодіжний націоналістичний конгрес, Пласт НСОУ.

#марш #Крути #квест #Тернопіль #теренівка