У Львові відбувся Бардівський вечір пам'яті героїв Крут

29 січня у Львові відбувся вечір ліричної пісні, присвячений пам'яті Героїв Крут. 

На знак пам'яті про героїчний чин патріотів під Крутами, молодь зібралась на Бардівський вечір аби послухати історичну гутірку та поспівати українських пісень. Вечір був присвячений не оплакуванню полеглих героїв, як це зазвичай прийнято, а захопленню ними. Допоміг краще зрозуміти, чому цю сторінку історії не варто вважати трагічною Ярослав Сватко  —  колишній головний редактор бандерівської газети "Шлях перемоги" .

"Історія нас вчить, що кров пролита у боротьбі марною не є ніколи. Від вас, свідомої молоді залежить майбутнє нашої держави, досліджуйте історію, плекайте пам'ять про молодих хлопців, бо завдяки їхньому подвигу ми маємо зараз державу",  —  наголосив Ярослав Сватко.

Також вітальне слово звучало від очільника Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки : "Ми повинні зупинити епоху плачів і ридань, бо до того часу, поки ми будемо  плакати над нашою історією, майбутнім, то нічого не буде. Ми повинні розправити плечі і самим визначати, як усе має бути. Ніколи не дозволимо, щоби підручники з історії України писались у Москві чи будь-якій іншій столиці. Ми є сила, воля і обов'язково переможемо".

Гості вечора мали змогу не лише поспівати відомих пісень, але насолодитися патріотичними піснями авторства самих бардів. Цікавим нововведенням стала поезії на бардівський вечорі, адже зазвичай там лунають лише пісні. Хлопці , які декламували вірші довели , що подібні події в нашій історії не лише надихають наступні покоління на подвиги , а й талановитих людей до творчості. Серед лірики, яка лунала того вечора, були твори як Олександра Олеся, Павла Тичини, так і сучасних українських поетів.

"Бардівський вечір є дуже особливою подією, адже кожен присутній може відпочити від буденності і поглинути в світ української пісні. Для мене , як МНКівки, він став чудовою можливістю холодним зимовим вечором згадати про таборові посиденьки біля варти , бо тільки з цим можна порівняти атмосферу вечора."  —  зазначає ведуча вечора, Христина Паламар

Організаторами  заходу  є «Молодіжний Націоналістичний Конгрес-Львів»,  департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА, а також Львівський обласний молодіжний центр.

крутиКрути

#Львів #Крути #Бардівський вечір