Зробили Левів великими знову!

Відбулась двадцята ювілейна теренова гра для молоді «Гурби-Антонівці», організатором якої є Молодіжний Націоналістичний Конгрес. 

Над тим, щоб в цьому році відбулась гра працювала велика команда, серед організаторів  були  волонтери та військовослужбовці, які раніше брали участь у тернівці. 

Цьогоріч гра була присвячена учасникам теренової гри «Гурби-Антонівці», які загинули захищаючи Україну у російсько-українській війні. Серед, яких: Роман Атаманюк , Василь Яків Капустинський Тарас Давидюк), Назар Матлак), Віталій Бенчак,  Максим Левін, Павло Наконечний, Руслан Стороженко, Тарас Кутний, Марк Селиванов, Дмитро Євдокимов, Віталій Дерех. На офіційному відкритті, перед початком гри всі учасники віддали шану загиблим захисникам, які протягом багатьох років працювали на благо України, боронили рідну землю та віддали найцінніше – своє життя.

«Гурби-Антонівці» – це найбільша теренова гра для молоді зі всієї України. Для того, щоб змагатись за перемогу, зібралось понад 100 учасників із різних куточків України.

Першочергово  метою гри  було історичне підґрунтя - відтворення партизанської боротьби на місці найбільшого історичного бою УПА проти НКВС, який відбувся 80 років тому, з 21 по 25 квітня 1944 року. Із початком повномасштабного вторгнення в Україну, свідомо було прийнято рішення додати до ще один елемент програми  – вишкільний. Перед початком гри учасники навчалися орієнтуванню на місцевості, основам радіозв'язку та роботи в групах.

«Гурби-Антонівці» – це не лише захоплююче змагання, а й важливий виховний та патріотичний захід, який дає молоді можливість відчути себе частиною історії та зробити свій внесок у розвиток України,» – зазначив Вадим Боярський,  голова  Шумської територіальної громади.

За традицією, змагались 2 курені: Леви та Вовки, а запалу надавала команда, так звана “третя сила” — диверсанти. Для того, щоб перемогти команди мають здобувати бали. Це можна зробити двома способами: знаходити ворожі прапори або зривати із суперників стрічки, які символізують життя. Змагаючись за перемогу гравці перебувають в екстремальних умовах здобуваючи неоціненний досвід командної роботи.

«Гурби-Антонівці» є справжнім вишколом для молоді. Який полягає не тільки у зміцненні фізичного стану, а й в становленні учасників як сучасних активних громадян країни, які готові діяти. Сьогодні перед українцями є багато викликів у боротьбі за державність та незалежність. На Гурбах свідома молодь може знайти однодумців та здобути навички, щоб вже завтра захищати Україну на всіх напрямках. «Без перебільшень маю за честь  організовувати «Гурби-Антонівці». Ми часто говоримо що гра існує багато років і має свої вкорінені традиції і своє середовище і це надає їй неабияку цінність, і це справді так. Серед гравців можна  побачити дітей засновників гри, молодших братів та сестер людей, які організовували цю гру ще десяток років тому, а також і багато нових облич. Це наша 20 теренова гра, і вона буде зовсім іншою, я думаю що люди які не вперше на грі відчули це ще на етапах зголошення. Ця гра має велику особливість, ми присвячуємо її усім загиблим захисникам України, які пройшли крізь горнило Гурбівських лісів. Наші побратими, друзі, знайомі, для когось курінні, начштабу, ройові, і просто багаторічні учасники усі ці людини віддали найцінніше, своє життя за Українську Самостійну Соборну Державу» — розповідає Голова Організаційного комітету, Вікторія Вовк.

В кінці гри була проведена толока, адже дбайливе ставлення до природи та чистота в лісі – це одне з головних правил учасників.

Найцікавішими й найочікуванішими є результатами гри, яка тривала протягом 60-ти годин напруженої боротьби у лісі площею 20 кв. км.

У 2024 році ним став курінь Левів з рахунком 98:256!

Автор:

Евеліна Маренич

13.05.2024