У Львові розповідали школярам про Романа Шухевича

Як ще колись говорили давні римляни :”A bove maiore discit arare minor – Від більшого бика навчається орати менший”. Так і в людей — завжди має бути хтось, хто зможе своїми діями, своїм життям показати приклад наступним поколінням. І для всіх нас Україна залишила в  історії чимало таких людей. Одним із тих, хто власним життєписом здатен формувати самосвідомість кожного українця є  Командир УПА, 4-й голова проводу ОУНР Роман Шухевич.

    Біографія провідника як ніколи є актуальною в наш час. Саме тому, члени Львівського осередку Молодіжного Націоналістичного Конгресу в день загибелі генерал-хорунжого провели лекціъ про його життя та діяльність для школярів у Львові.

  Учні мали змогу не лише почути про Шухевича, як видатного діяча історії, але й як про просту людину, спортсмена, музиканта та підприємця.

“Важливо, щоб підростаюче покоління розуміло, що той, хто поведе націю вперед повинен бути не лише талановитим військовим чи оратором , це повинна бути всебічно розвинена людина. Таке розуміння може надихнути юнацтво не лише до саморозвитку, а й до правильного вибору керівника нашої держави в майбутньому, що є дуже важливим.” — розповідає Христина Паламар, одна з ініціаторів лекцій для учнів.

   "Дуже приємно ловити погляди школярів, котрі з зацікавленням слухають історії про життя Романа Шухевича. Саме на таких постатях треба виховувати нові покоління, саме вони мають стати тими, на кого молодь рівнятиметься. Вдячніть в очах дітей та запрошення прийти знову від вчителів, змушують нас ще сильніше  вірити, що наш шлях правильний" — представник львівського осередку Данило Шепінько.

 

#Роман Шухевич #Львів #гутірки #школа