Тернопілький осередок МНК вибороли 3-тє місце на Кубку Шухевича.

У Тернополі з 24-го лютого по 5-те березня. відбулись патріотичні змагання "Кубок Шухевича". Змагання були засновані ще у 2011 році та відбуваються щороку на початку березня, щоб вшанувати пам'ять Головного командира УПА Романа Шухевича, який героїчно загинув 5 березня 1950 року у с. Білогоща поблизу Львова. «Ми всі, вояки УПА і всі підпільники, зокрема і я, повністю свідомі, що раніше чи пізніше нам доведеться загинути в боротьбі з брутальною силою…»  — такими були слова Шухевича, що цілком характерезують його як відданого українській ідеї героя.  "Кубок Шухевича" — це унікальні змагання, які проводять з улюблених видів спорту Романа Шухевича, в яких він досягав успіхів як спортсмен — футзал, шахи, скелелазіння, стрільба, естафета, плавання, волейбол, баскетбол та інтелектуальний змаг.

 

 

 

 

 

  Микола Мисак, голова тернопільського осередку МНК, розповідає: "Важко назвати вид спорту, в якому би не проявив себе Роман Шухевич. Займався кінним і лижним спортом, боксом, грав у футбол, волейбол, баскетбол, водне поло. На Запорозьких іграх у Львові встановив рекорд бігу з перешкодами на 400 метрів та рекорд у плаванні на 100 метрів. Займав призові місця у метанні диску та штовханні ядра. Особливо добре володів шпагою, якою тричі боронив честь українського студентства. Займався планеризмом і отримав диплом пілота безмоторного літака."

 

"Цього року з'явилися нововведення у вигляді двох нових етапів змагу - онлайн counter-strike та біг, — додає молодіжний мер Леся Голик, — участь у змаганнях могли взяти всі бажаючі команди з числа молодіжних організацій."

"Кубок Шухевича виконує роль такого собі ярмарку молодіжних середовищ, де люди з різних організацій знайомляться та змагаються на принципах здорової конкуренції, — каже Тарас Мартинів, учасник МНКівської команди, — це дозволяє організаціям не консервуватися в собі, а розширювати свої кордони та активніше співпрацювати." Цього року у змаганнях взяли участь 8 команд з Тернополя та області, що налічували біля сотні учасників змагань загалом.

#Тернопіль #Роман Шухевич #змагання