Стежина Нескорених - підіймаємося вгору

Дорога життя спинається в гору! — Стежина Нескорених 2021


19-25 липня у Сколівських Бескидах проходив вишкільний табір для молоді “Стежина Нескорених”. Протягом 6 днів учасники працювали над своїм характером і навчалися в колі однодумців. Підкорення двох вершин, випробування погодою, силою і волею, нічні напади диверсантів. Як це було — читайте далі:
 

Не курорт, не мандрівка, не семінар, не табір. Стежина Нескорених — це 6 днів випробувань, викликів перед самим собою, недоспаних ночей та пригод, які закарбуються в пам‘яті на все життя!

Дизайн без назви.png

Що відбувалося?

Цьогоріч  першим елементом відбору на здатність пройти табір став вихід на гору Лопата. Прибувши на станцію в Сколе, учасники протягом кількох годин добиралися хребтами Сколівських Бескид до місця таборування. Гора Лопата — місце бою українських повстанців — стала символічною локацією для початку емоційного і виснажливого тижня. з

 

Стежина славиться своєю атмосферою. Разом з своїм роєм під новим іменем ніхто не знає, яку пригоду йому прийдеться пережити. Все чуже й незвичне.

Що сталося через 6 днів?

Творення команди.  Розуміння один одного з пів слова. Братерство і взаємопідтримка завдяки унікальній програмі та поєднання 7 блоків вишколу. 

Програма табору базувалася на сімох блоках вишколу: ідеологічний, духовний, фізичний, комунікаційний, саморозвиток, військовий, виживання. Цьогоріч в рамках традиційної програми було деталізовано гутірки із гібридної війни про діючі російські наративи: їх дії та наслідки. Щороку учасники мають змогу отримати знання із мандрівництва, історії та ідеології українського націоналізму. Саме тому, окреме місце було виділено для вивчення катехизу, історії визвольного руху та спростування міфів про націоналізм.

Із гутіркою про історію визвольного руху на Стежину завітав Ярослав Сватко — громадський діяч, колись головний редактор офіційного видання бандерівської ОУН «Шлях Перемоги», письменник, автор популярних книг про життя і боротьбу визначних лідерів української нації, журналіст.

В рамках комунікаційного вишколу учасникам необхідно було проявити себе за 10 годин дороги до гори Маківки, виконуючи завдання і працюючи з місцевим населенням.

Особливістю також стали  дебати на тему: “компроміс зі злом заради добра чи відмова від компромісу зі злом, втративши добро (для себе, громади, дітей, тощо)?”


Вночі учасників очікували екстримальні випробування, як захист терену від нападників, а також втеча із концтабору. Група нападу під кодовою назвою “Нагасакі” змогла захопити таборові споруди та розбити захист. Але другий удар випробуванням було витримано. Учасники організувалися і змогли протистояти ворогу.

Висловлюємо вдячність за допомогу в проведенні заходу Львівській ОДА, благодійній організації Фонд Карпінських, жертводавцю Володимиру Гірнику, який люб’язно погодився допомогти заходу із продуктами.


Дякуємо учасникам, за витривалість і натхнення, команді — за відповідальне ставлення до діяльності і якісне проведення заходу.

photo_2021-07-26_22-27-36.jpg

🔥Стежина Нескорених — це безперервний вишкіл для кожного. Починаючи від таборовика закінчуючи членами проводу.

🔥Стежина стає кузнею характерів. Кузнею свідомих, які будуть творити державу відповідально та жертовно.

🔥Стежина стає вогнем, що запалює рости і працювати для держави.

Автор:

Анна Годзінець

26.07.2021