МНКівці нагадали міжнародній спільноті, що в Україні триває війна

Україна є лінією фронту між вільною  Європою та терористом — Росією. Активісти Молодіжного Націоналістичного Конгресу  спільно з Вільними Людьми, голосно нагадали про це міжнародній спільноті.


Сьогодні,  16 липня, в Гельсінках відбулася найбільш обговорювана в усьому світі подія — зустріч президентів США та Росії. Відомо, що однією із тем в Дональда Трампа та Володимира Путіна було українське питання. 

В переддень зустрічі активісти долучились до акції Helsinki Calling,  на якій голосно заявили про українських політв'язнів в російських тюрмах, зокрема про Олега Сенцова. 

"Я дуже дякую за неймовірну підтримку.  Незважаючи на 64-ий день голодування, Олег залишається сильним та вірним своїй ідеї", — розповіла Наталя Каплан, сестра Олега Сенцова.

 

16 липня,  з 9:00 ранку активісти розповідали місцевим жителям,  гостям міста та журналістам про війну в Україні, поширювали лист до президента США Дональда Трампа.


"Сьогодні ми тут, щоб донести до Європи та США позицію українців та нагадати, що Росія анексувала Крим, вже п’ятий рік веде в Україні війну, а також незаконно утримує понад 70 українських політв’язнів", — говорить Сергій Репік, член Центрального Проводу МНК.

 

Організаторами  акцій є ГО “Вільні Люди” за підтримки Ліги Українців Канади та Ради Українських Державницьких Організацій Світу (РУДОС).