Юнацтво на Сокальщині вкотре вишколювало тіло і дух

З 2 по 7 липня,  молодь з Львівської, Січеславської, Київської та Рівненської областей прийняла виклики вишкільного табору "Лицар Чести". Програма табору поєднувала блоки фізичного, морального та інтелектуального навантажень. 

Фізичною складовою вишколу стали бокс, теренова гра, "вовче коло" та смуга перешкод. Звичайно, не обійшлося і без гри "джентльменів з хуліганськими правилами" — регбі, яка гартує характер і вчить приймати рішення. Також учасники змогли випробувати силу витривалість у вольовому змазі, який показав, що не завжди найголовнішим є фізична міць, велику роль відіграє і сила духу.

Інтелектуальною ж складовою стали гутірки — лекції, на яких розмовляє не лише спікер. Темами були як історія націоналістичного руху і катехизис українського націоналіста, так і пропаганда та волонтерство.  Про останню, до речі, розповідала гостя із організації “Будуємо Україну Разом”. Особливою стала гутріка про виживання в природі, адже опісля таборовики змогли застосувати всі отримані знання на практиці — під час ночівлі в лісі.

Новинкою цього року стала гутірка та тренування із самооборони від працівників спецпідрозділу "ТОР" національної поліції.

Серед гостей заходу також був Володимир Василишин — ветеран АТО, боєць-доброволець батальйону "Азов".

"Табір має важливе виховне значення. Це свого роду інвестиція в майбутнє України через виховання молоді в дусі націоналізму", — стверджує наставник та натхненник табору Ярослав Володимирович Олійник.

Традиційним і невипадковим є й місце таборування — лісовий масив, у якому колись розташовувалося спалене у 1946 році село Городиловичі. Саме із цього населеного пункту був родом Василь Процюк ("Кропива"), начальник штабу групи УПА-Південь та керівник штабу куреня "Крука".

Серед усіх занять на таборі, які були спрямовані на розвиток молоді, місце знайшло й упорядкування учасниками цвинтаря поблизу каплиці, побудованої на місці спаленої церкви.

"Я вірю, що "Лицар Чести" став переломним моментом в житті учасників, був не лише цікавим, а й корисним для них", — переконана комендант табору Марта Журавська.

Дій. Навчайся. Перемагай. 

Таборовий сезон триває, тож чекаємо тебе на інших таборах від Курсу Вільних Людей  та Вишкільний табір "Відвага