Ми дивимось українське кіно

У рамках проекту "Кіномарафон Нескорених Націй" ми організовуємо покази українського кіно.

Нещодавно у Стрию молодь переглянула кінострічку “Кіборги. Герої не вмирають”.

Метою заходу було показати школярам та студентам кіно, про ті події, які відбувались у 2014 році під Донецьким аеропортом, який став символом незламності духу української нації. Сюжет фільму розповідає про героїв, які полягли у боротьбі за суверенну та незалежну Україну.Сам фільм заснований на реальних подіях. Фільм з захопленням переглянули близько 100 студентів з художнього училища міста.

 

 

 

 

Відео : https://youtu.be/R6NmHRqdw6k

“Щиро вдячні організаторам, які не пожаліли свого часу і сил щоб організувати це дійство. Це було дійсно захоплююче!Наші студенти захваті від фільму. Для кожного з нас важливо знати, що відбувалося там насправді, а цей фільм яскраво відображає ці події” — розповідає викладач історії ДПТНЗ “СВХПУ” Савчин Ірина Йосипівна.

Організаторами кінопоказу виступили Молодіжний Націоналістичний Конгрес та Національний Корпус Стрийщини.

15 березня у рамках проекту “Кіномарафон Нескорених Націй” відбувся Показ фільму "Крим. Як це було" у Івано-Франківську

Повнометражний документальний фільм виробництва Babylon'13 та DocNoteFilms " — історія офіцерів, солдатів та матросів, які під час захоплення Криму не зрадили свою присягу на вірність народу України. Продовжуючи виконання свої військових обов`язків на землі, морі та в повітрі, безпосередні учасники розповідають про вторгнення та анексію українського Криму.

“Крим.Як це було» — це не просто документалістика, це щось значно більше . Щось, що змушує тебе заглянути глибоко далеко в душу. В себе. Переглянути свої базові парадигми, щоб бути впевненим та відповідальним за свої подальші дії” — розповідає організатор кінопоказу, Софія Любінець.

 

 

 

 

 

Також відбудеться Показ фільму "Крим. Як це було" у Тернополі. Запрошуємо разом подивитись документальний фільм про події на окупованому півострові.

м.Тернопіль , Український Дім "Перемога"

28 березень о 18:00

Кіномарафон Нескорених Націй — серія показів фільмів про боротьбу націй за свою незалежність, метою якого є інформування молоді про різні виміри гібридної війни та можливості протидії, як в особистому та національному масштабі, так і на міжнародній арені.