Фотовиставку «Два століття – одна війна» презентували для студентів КНУ ім. Тараса Шевченка

5 квітня в КНУ ім. Тараса Шевченка відбувся показ фотовиставки «Два століття – одна війна». Світлини змогли перегляну усі, кому пощастило в цей день бути у головному корпусі університету.

Виставка втілює в собі поєднання сучасних документальних світлини російсько-української війни та архівних фото часів визвольних змагань УПА. Паралельно проводився лекційний супровід та обговорення сюжету цих зображень.Виставка побувала у 24 містах України та закордоном у США.Загалом понад 3000 людей побачили експозицію.

«Що я сьогодні бачила? Студентів, які з цікавістю розглядали фотографії. Хтось проводив пальцем по старих фотографіях, щось активно доказуючи знайомому, хтось з явною тривогою розглядав  сучасні світлини.Викладачі уповільнювали хід, проходячи повз виставку, продовжували обговорювати свої справи, одночасно розглядаючи світлини. До мене підходили і ті, й інші - хтось цікавився, де саме знайшли подібні фотографії, хтось питав про ідею виставки і де вона вже була представлена; один викладач поцікавився чи не знаходили ми фото одного хлопця, який більше не прийде в наш університет...Мені було по-справжньому затишно. Людей зачепила ця виставка, ці маленькі життєві історії. Вся наша робота не була марною та проігнорованою. Вкотре переконуюсь, що воно того варте!» — ділиться своїми враження студентка КНУ та співорганізатор виставки, Марія Гуреш

 


Сайт фотовиставки

29792402_2061643250543300_1563773368858050560_o-min.jpg

У майбутньому планується ще не одне проведення цієї виставки у самому Києві та київській області. Якщо бажаєте побачити її власними очима у своєму селі чи місті та провести паралелі між "Українськими Збойними Силами" двох епох, звертайтесь за номером : 098 015 1611 (Богдан).

#Київ #Два століття одна війна #фотовиставка