Легенда УПА : Вже традиційно у Львові свято Покрови надихнуло школярів на боротьбу

На цих вихідних, 12-14 жовтня, відбулась обласна теренова гра "Легенда УПА". Більше сотні школярів з усіх куточків Львівської області цьогоріч взяли участь у грі.

Як і зазвичай, концепція цього заходу була спрямована на те, щоб  дати змогу юнакам та дівчатам навчитися працювати у команді, виявляти ініціативність, ставати самостійними та відповідальними громадянами своєї держави. Програма складалася із різних етапів: включаючи інтелектуальне (брейн-ринг та квест) так і на фізичне навантаження ( лазертаг, вело етап, туристична смуга, змагання на катамаранах та смуга перешкод). А завершенням стало наймасовіше і, мабуть, найемоційніше змагання - теренова гра.

ec14dc630f.jpg d7ef97161f.jpg

Далі про захід розповідають організатори та діляться враженнями учасники:

 

—“Легенда УПА” 2018 присвячена Олексі Гасину і головною метою змагання було знайти та розгадати легенду про цю особистість. Цьогоріч переможцями цього етапу стала команда  ГО “УНА-УНСО” із м. Яворів” — розповідає комендант табору Данило Шепінько.

 

 

—“Він легенда —  Лицар, що належить до "покоління старост, полковників та генералів". Олекса Гасин не просто громадський, політичний та військовий діяч, а людина, яка своїм життям досягла вершини духу та стала прикладом сили і відваги. Саме тому прочитання його легенди є почесним ділом і надається команді-переможцю” — додає Катерина Тарнавська, організатор гри.

Захід проводиться вже вп’яте на теренах Львова та має на меті національно-патріотичне виховання молоді, популяризація здорового способу життя та активного відпочинку, залучення до громадської активності. Учасниками є молодь 15-18 років.

 

 

— “В результаті змагань, ми сподіваємося отримати дієвих та активних учнів, що почнуть змінювати себе і своє оточення тільки в кращих цілях, для України і її щасливого майбутнього. Ось чому просто необхідно організовувати заходи такого типу, підтверджуючи не раз важливість національно-патріотичного виховання молоді” — розповідає організатор теренової гри Тарнавська Катарина.


 Відгукується про свій настрій учасник змагань Володимир:  “Найбільше запам'яталися такі елементи програми, як туристична смуга та змаг на катамаранах, лезертаг. Я ніколи не був настільки захоплений спортом і бажанням перемоги, як тут.  Хоча це досить важко, бо ще вчора ми сиділи в колі і знайомилися, а вже сьогодні ми суперники на полі бою. Проте не шкодую ні про єдину хвилину проведену тут, бо певен, що таких друзів більше ніде не зустріну”.

 

 

— "Пишаюсь нашою неймовірною командою, яка працювала над цьогорічною Легендою. Нам важливо, щоб кожне наступне покоління було патріотичним, розвивали себе та працювали на благо нашої  Батьківщини. Цей захід, без сумніву, закладає правильні цінності в школярів, які потім стають справжніми дієвими патріотами" — зазначає голова Львівського осередку МНК Оксана Дацків.


  Організатори: ГО "Молодіжний Націоналістичний Конгрес-Львів" та Відділ молоді Департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.