Чортківська офензива ім. Василя-Якова Капустинського

З 29 вересня по 1 жовтня відбулась теренова гра «Чортківська офензива ім. Василя-Якова Капустинського».

Василь, або ж Друг “Яків”, долучився до МНК у 2017 році. У 2019 став Дійсним Членом МНК та обіймав посаду Голови Секретаріату Тернопільського осередку, а вже у 2021 році став Головою Тернопільського осередку та був обраний до складу Центрального Проводу МНК. Був комендантом вишкільного табору "Лисоня ім. Івана Гавдиди".

Гра тривала поблизу малої Батьківщини Василя –  села Білий Потік, що на Тернопільщині. За перемогу змагались два куреня – курінь Левів та курінь Вовків.В запеклому змаганні, перемогу вдалось здобути Вовкам. 

Своїми враженнями поділилась учасниця гри – подруга Квітка:

«Чортківська офензива – це точно про нові враження. Я ніколи в житті не була на подібних іграх, тому це був мій перший досвід, єдине що я вміла, це «валити» людей – зривати повʼязки та триматись до останнього. Враження неймовірні, гра запалює, змушує переживати та бігати, нишпорити лісом та насолоджуватися природою. Мені сподобалась наша командна гра, було цікаво «ставити» прапор вночі, диверсанти теж веселі. Там ти забуваєш про комфорт, насолоджуєшся всім навколо. До речі, дуже круто, що сказали важливу річ, ми суперники, а не вороги! Ворог у нас зараз спільний, і це Росія. Рекомендую всім отримати такий досвід, і навіть не один! Це дуже драйвово!»

Молодіжний Націоналістичний Конгрес не вперше стає організатором подібних заходів. Ми є засновниками та організаторами наймасовішої тернової гри в Україні «Гурби-Антонівці». Теренівка має кілька важливих переваг:

1. Фізичний розвиток.

2. Співпраця та комунікація: Гра в команді сприяє розвитку навичок співпраці та комунікації.

3. Критичне мислення.

4. Вміння боротись за «життя».

Зараз колишні учасники наших ігор боронять Державу від ворога. Такий досвід був корисним для людей, які зараз борються за життя цілої країни. 

Дякуємо всім учасникам, які своєю участю вшанували пам’ять Василя-Якова Капустинського. Адже ця гра – це мрія Василя.

Автор:

Світлана Гаврих

15.10.2023