Захистимо інформаційний простір України!

Сьогодні, 4 жовтня, активісти МНК вимагали прийняття законів для захисту інформаційного простору.

Ми вийшли під обласні держадміністрації в Сумах, Івано-Франківську, Тернополі, Чернігові, Запоріжжі, Харкові, а також зібрались під Верховною Радою, закликаючи народних депутатів захистити український інформаційний простір від російської агресії.

Цього дня у порядку денному засідання - законопроект «Про забезпечення функціонування української мови як державної» 5670-д, що має захистити права українських громадян на отримання інформації та послуг державною мовою, наповнити державний статус української мови реальним змістом та підтримати українську мову як один з найважливіших чинників української ідентичності, національної безпеки та державної єдності.

Іншим важливим питанням є прийняття постанови 9157, яка звертається до РНБОУ з пропозицією розглянути антиукраїнську діяльність телеканалів 112 та NewsOne та застосувати щодо них санкції.

Ми переконані: ці два кроки - необхідні для забезпечення національної безпеки України. У ході акції активісти розгорнули банери та поширювали просвітницьку інформацію про мовний законопроект та антиукраїнську діяльність телеканалів 112, NewsOne, Інтер.

— «Закликаємо лідерів думок, політиків, експертів припинити будь-яку співпрацю зі ЗМІ, які займають антиукраїнську позицію та поширюють кремлівську пропаганду.
Не ходіть на ефіри, не давайте коментарів - не «підживлюйте» їхні рейтинги. Не «грайте» за правилами ворога, в яких Вам відведена роль жертви «для биття». Не створюйте ілюзію «діалогу», в якому за Ваш рахунок стверджуватимуться реваншисти та виправдовуватиметься агресія Росії щодо України. Не легітимізуйте їхню точку зору подібним чином.
Підтримка постанови N9157 один з перших кроків, який має забезпечити очищення українського інформаційного простору від рупорів Кремля», — говорить Іван Ковалик, член МНК.

Нагадаємо, члени МНК - активісти «Вільних Людей» з 2016 року втілюють громадську кампанію «Інтеру - бойкот», аби рупор кремлівської пропаганди в Україні припинив мовлення.