За що ми воюємо?

 

Чимало людей задавалися таким питанням впродовж останніх трьох місяців повномасштабної війни з росією. Багато людей встигли вже навіть зневіритися чи “втомитися” від війни та на превеликий жаль, сміливо говорять про потребу капітуляції перед ворогом чи підписання “мирного союзу”.

 

Ми в свою чергу, хочемо нагадати кожному про важливість нашої подальшої боротьби. Москва, як і вся росія має зникнути з карт назавжди.  Наша боротьба така ж важлива, як і боротьба бандерівців проти більшовиків. Наші цілі і конечна мета така ж як і 78 років тому, коли була написана праця Петра Полтави “Хто такі бандерівці і за що вони борються”

 

***

 

1.Найвищою нашою цінністю — є добро і щастя українського народу. Ми маємо закінчити цю війну, щоб наші діти, внуки, правнуки могли жити спокійно і розбудовувати Українську Державу.

 

“Протилежність українським большевика, які своїм найвищим наказом мають волю своїх кремлівських господарів, ми, українські націоналісти, за наш найвищий наказ маємо добро і щастя українського народу. Найвищим найважливішим завданням українського народу у теперішній момент ми вважаємо боротьбу проти московсько-большевицьких окупантів та їх українських аґентів — українських большевиків, за національне і соціяльне визволення українського народу, за побудову української, справді незалежної, національної держави.”

 

***

 

2.Росія, як і впродовж всього свого існування знищувала та жорстоко вбивала інші народи. Поки існує росія — нам не бачити спокійного життя у своїй державі. 

 

“Ми, бандерівці, боремося проти большевиків тому, що вони як щодо України, так і щодо всіх інших неросійських народів СССР провадять політику жорстокого національного гноблення й економічної експлуатації. Кремлівські імперіялісти використовують Україну в першу чергу як сировинну базу для промисловості центральних районів Росії. В Україні, як і в кожній іншій т. зв. союзній республіці большевики провадять політику жорстокого культурного гноблення. За роки большевицької влади в Україні ЧК, ҐПУ, НКВД, МВД, МҐБ знищили сотні українських учених — істориків, мовознавців, літературознавців, економістів, знищили сотні письменників, поетів, мистців.”

 

***

 

3.Наша культура унікальна. Поки існує українська мова — існує Українська Держава

 

“Усе життя в Україні русифікується. В усіх адміністраційних, культурних та економічних інституціях, у всіх університетах, інститутах фактично панує російська мова. Неподільно панує російська мова в армії, її накидається українському народові методами посереднього тиску. Уся культурна політика большевицьких гнобителів в Україні має на меті повну культурну асиміляцію України з Росією, повну ліквідацію культурної окремішности українського народу.”


***

 

4.Про жодне братерство з росіянами не може бути й мови. Ворог, який вбив наших батьків і не прогавить нагоди вбити нас — не може бути нашим другом.

 

“Большевики масово винищують український народ фізично. Три рази за час свого панування в Україні вони навмисне викликали голод. Жертвою цього навмисне викликаного голоду впало досьогодні в Україні близько десяти мільйонів українців, сотні тисяч українських чоловіків і жінок вислано в Сибір, Середню Азію. Тут вони, будучи примушеними жити в найжахливіших умовах, масово вмирають. Сотні тисяч українських патріотів знищили большевицькі гнобителі по тюрмах, на засланнях, у концтаборах, розстріляли у безпосередній боротьбі. Тільки за останні роки в боротьбі проти нашого визвольно-революційної руху вони знищили кілька десятків тисяч українців.”