Х ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЗБІР МНК: Боротьба українців триває, ми маємо бути в авангарді

На цих вихідних, 23 лютого, відбувся Х Всеукраїнський Збір Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

Членство організації зібралось у Києві, аби під час Всеукраїнського Збору підбити підсумки діяльності за два останні роки, а також обрати нове керівництво МНК.

Діяльність організації завжди оцінюється за її результатами. Ми, члени Молодіжного Націоналістичного Конгресу, завжди спирались й спиратимемось на результати нашої роботи, усвідомлюючи ту важливу і відповідальну задачу, що на нас поклала ОУН (р). Наша організація існує вже вісімнадцять років, протягом яких ми були і є однією з провідних молодіжних націоналістичних організацій. 

На Збір приїхали 32 делегати з різних регіонів України, а також члени МНК, гості, представники інших молодіжних організацій, партнери та друзі. Розпочався Збір виконанням гімну України, після чого учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Почесних членів МНК та побратимів.

На заході з вітальним словом виступили :  представник Асоціації українських правників Микола Марченко, Отець Олег зачитав вітання від Ігора Ісіченка (українського церковного та громадського діяча, архієпископа Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (оновленої),

Перший Голова МНК Віктор Рог:

"Саме в цьому залі, на цьому місці 28 червня, 1998 року року відбувся установчий збір Молодіжного Конгресу. Ось тут нам 20 років і ми всі бачимо і розуміємо, що цей збір був тоді недарма — організація росте, організація міцніє, нас тоді було десь так само як вас сьогодні. Але ми були наївними, були невиробленими. Тоді Слава Стецько процитувала слова свого чоловіка (Ярослава Стецька), вона сказала дуже такі цікаві, настановчі слова:" Міряти свої плани не можливим, а бажаним, великого бажайте. Я вам дякую, що ви наші надії не звели на манівці, я вірю в те, що орагнізація буде далі рости. Памятайте наше гасло - вірити, діяти, перемагати!"

IMG_9053.jpg IMG_7374.jpg

Микола Ляхович, голова комітету національно-патріотичного виховання, подякував за спільно реалізовані проекти Міністерства молоді та спорту України разом з МНК.

46475010814_c526fd80d2_o.jpg

А також зачитали привітання від другого Голови МНК, народного депутата України Олега Медуниці:

«18 років боротьби і сумлінної роботи на різних етапах становлення та розвитку нашої держави. 18 років конкретних справ, аби Україна посіла достойне місце на геополітичній мапі світу. Наша боротьба закладена у плеканні серед молоді патріотизму та національної іде, ідеї Української Самостійної Соборної Держави. Наша боротьба – у захисті української мови, істинного історичного минулого борців, а не рабів та катів. Наша боротьба – у розбудові сильної, потужної армії, конкурентної економіки, яка диктувати умови сучасного ринку.

МНК було створене для того, щоб об’єднувати та виховувати саме таких особистостей та побратимів, які в майбутньому стануть на цей довгий, але необхідний для України шлях – шлях невпинного Борця , який знайде власну сутність у боротьбі.»


 

IMG_9092.jpg

Представник СУМ в Україні долучились до привітань:

«Шлях вашої організації нероздільно пов’язаний із найважливішими державотворчими процесами в сучасній історії України. Прикметно, що на цьому шляху членство МНК завжди демонструвало й демонструє вірність обраним ідеалам та справі побудови Української Самостійної Соборної Держави.

Вітання висловлюємо Голові МНК та всім керівним органам Проводу, що наполегливою працею збагачували здобутки організації».

Андрій Фендик, Голова КУ СУМ в Україні.


 

Також зачитали вітання Голови ОУН (Б) Стефана Романіва:

«Ви, як організація, вже гідно пройшли 20-річний шлях, пройшли вишколи, таборування, майдани, барикади і окопи, на цьому шляху мали великі здобутки і непоправні втрати.

Дякую і засновникам та керівникам МНК, які змогли в свій час унапрямити організацію, сформувати міцну команду молодих однодумців-націоналістів, сьогодні розбудовують структуру, створену з ініціативи ОУН.

І, як прийнято в таких випадках, хочу побажати. Побажати згуртованості, нових досягнень, розросту, мудрості. Бажаю нарощувати свій вплив і потужність, охоплювати націоналістичною ідеологією широкі кола української молоді, здобувати нові знання і досвід.

Бажаю успішного і результативного проведення Збору і від імені Проводу ОУН запевняю, що і подальшому можете розраховувати на нашу всебічну підтримку. Слава Україні!»


 

До привітань долучилась Уляна Супрун, в.о Міністра охорони здоров’я:

«МНК - це наші люди, які зараз виховуються. Чекаємо Вас у державних структурах, дякуємо.

Я кидаю вам виклик: коли буде 15 Збір, я б хотіла тут побачити два або три ряди, міністрів або депутатів з вашого середовища. Бо лише тоді Україна буде такою Україною, яку б ми хотіли бачити. Це забере трішки часу, але з вашою допомогою ми зможемо її збудувати, такою щоб Шухевич, Бандера і всі наші герої пишалися цією Україною!»

IMG_9154.jpg

Заступник Міністра молоді та спорту України — Ярема Олександр:

«МНК — одна з провідних молодіжних організацій, яка має хорошу славну історію і я впевнений також, що і гарне майбутнє». 

IMG_9179.jpg

Присутні заслухали звіт шостої Голови МНК – Соломії Фаріон, Голови Секретаріату МНК – Василя Дубового, Голови Ради Чести – Павла Дацківа.

Шляхом голосування делегатів – дійсних членів МНК, одноголосно Соломія Фаріон була обрана на другий термін керівництва МНК.

«Ніколи не відступали від наших орієнтирів" — у своїй промові наголосила Соломія Фаріон, Голова МНК.

Також було затверджено новий склад Центрального Проводу організації та Ради Честі.

IMG_0143.JPG

Обрано наступний склад керівництва:

Голова МНК Соломія Фаріон

Склад Центрального Проводу МНК: Данило Шепінько, Сергій Альпініст, Софія Любінець, Василь Панькевич, Соломія Фаріон, Сергій Репік, Микола Мисак.

Заступники Голови МНК: Данило ШепінькоМикола Мисак.

Голова Ради Честі Олександр Омельченко

Представлено оновлений склад секретаріату МНК:

IMG_7639.JPG

Завершився Х Всеукраїнський Збір МНК виконанням гімну ОУН. Віримо, що нашим натхненням до нових звитяг стануть ці слова, які ми несемо крізь все життя:

„Не треба нам ні слави, ні заплати, Заплатою нам радість боротьби.”

IMG_7360.jpg

Більше фото: http://photo.mnk.org.ua