Вогонь запеклик не пече!

Бути готовим до викликів сьогодення і постійно вести боротьбу не просто. Цей рік і найближче десятиліття обіцяють бути зовсім не простими. Україні необхідне відповідальне та рішуче покоління патріотів, що діятимуть на основі українських цінностей. 


Вишкільний табір “Стежина Нескорених” ставить собі за мету виховання гідних кадрів для боротьби і державотворення. Змінити людину за 7 днів складно, але надихнути діяти та розвиватися можливо. 

 

“Стежина Нескорених” - табір не для слабкодухих. Він проходив протягом 15-21 липня в Сколівських Бескидах. Пів сотні молодих людей мали змогу не тільки отримати задоволення від краєвидів, а й навчитися справлятися із труднощами, виходити із зони комфорту та при цьому здобувати корисні знання.

Програма табору робить акцент на сім блоків вишколу, кожен з яких гармонійно поєднується із іншим під час різних елементів програми. До прикладу, регбі та вимарш є складовою комунікаційного, фізичного та ідеологічного вишколу. Інтелектуальний вишкіл наповнили гутірки на тему історії,  а саме трьох революцій, а також дискусії на рахунок державотворчих питань та політики. 

Особливістю “Стежини” завжди є вимарш, що унікальний своїми завданнями, етапами і результатом. Цьогоріч учасникам необхідно було дістатися до гори Маківка, при цьому виконуючи завдання. 

Гора Маківка була обрана не дарма, оскільки саме тут точилися запеклі бої між Українськими Січовими Стрільцями та російськими військами з 29 квітня по 4 травня 1915 року. Битва має і велике символічне значення для України, оскільки до появи УСС українці не мали власних збройних формувань більше пів століття. Бої УСС стали неоціненним досвідом для УГА, в склад якої і увійшло багато січових стрільців. Не менш вагомий символізм несе цей подвиг українців і зараз, бо є символом наполегливості, рішучості та непіддатливості.


Елементами програми також були спортивні змаги, вечірні ватри, командоутворючі ігри та гутірки на нічні алярми і випробування. Як це було, дивіться у фото звіті:

 

Копія _Відвага - це вихід з зони комфорту, а людина розвивається тільки тоді коли їй складно!_ (8).png SN (2).png SN (3).png SN (4).png SN (5).png SN (6).png SN (7).png SN (1).png

“Дружня атмосфера та вимогливість, постійна праця над собою та спільність цінностей, оптимізм та завзяття творять таборову романтику “Стежини”.

Розуміння, що в Україні є така молодь, для якої #УкраїнаПонадУсе не просто гасло - надихає. Виховання та включення в боротьбу таких молодих людей - саме те, що є на потребу сьогодні.” - коментує голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу Соломія Фаріон.

 

ВОГОНЬ ЗАПЕКЛИХ НЕ ПЕЧЕ!

І мова тут не про вечірні ватри та важкість проходження етапів табору. Слід розуміти, що українців чекає великий пласт роботи попереду і справжні націоналісти мають бути ВСЕ ГОТОВІ, при цьому ж виховуючи завзяте цілеспрямоване молоде покоління українців.

 

IMG_2880.JPG

Автор:

Ольга Сидій

21.07.2019