Він був вірним другом і мудрим наставником

Він був вірним другом і мудрим наставником, не відмовляв нікому у підтримці та допомозі. Він був прикладом для всіх нас.

Сьогодні минає 15 років із дня загибелі "хрещеного батька" МНК Івана Гавдиди.

 

"Пімсти смерть Великих Лицарів" — гласить 5 Точка Декалогу Українського Націоналіста. Нашою помстою за друга "Лісового" повинна стати Українська Самостійна Соборна Держава, заради якої він жив й загинув.
Іван Гавдида умів подати точний приклад. Для тих, кого він вважав своїми побратимами, ним, передбачливо, були розставлені чіткі орієнтири. І до сьогодні вони височіють перед нами як мірила Правди і Справедливості, і досьогодні вони залишаються для нас викликами. Ми пам'ятаємо про нашого друга не лише на словах, а продовжуючи його справу, в яку він щиро вірив.

 

—"На порозі третього тисячоліття перспектива українського націоналізму значною мірою залежить від молодих. Перспектива ж полягає у можливості зцементувати воєдино молоде націоналістичне середовище, людей однієї ідеї, одного світогляду в активну і динамічну молоду силу...Виховання і вишкіл нової генерації українських націоналістів, жертовних, вольових, високоосвічених, готових заради добра України на все — є одним з найголовніших завдань сьогодення", — Іван Гавдида  [з програмової доповіді на Х Збору ОУН (Б), 2000 рік ]

 

Дякуємо, друже Іване, за науку!

 

 

Детальніше про Івана Гавдиду — в мультимедійному життєписі: project24170.tilda.ws