#ВільнийВибір : 2-й тур президентських виборів в Україні

До другого туру президентських виборів в Україні активісти Молодіжного Націоналістичного Конгресу реалізовуватимуть громадську кампанію #ВільнийВибір, у рамках якої слідкуватимуть за проведенням чесних та прозорих виборів, без фальсифікацій та тиску.

Аби запобігти фальсифікаціям та порушенням під час виборчого процесу президентських виборів, активісти Молодіжного Націоналістичного Конгресу 21 квітня проводитимуть моніторинг виборчого процесу.

Пройшовши спеціальні тренінги експертів "Асоціації українських правників" з виборчого права та процесу, з акцентом на правх і обов'язків членів окружних та дільничих  виборчх комісій та спостерігачів, активісти фіксуватимуть та публічно висвітлюватимуть фальсифікації, а також запобігатимуть  порушенням виборчого законодавства. Наявність активістів - спостерігачів на дільницях ускладнюють процес незаконого голосування чи порушення правопорядку.  В більших же масштабах це призведе до унеможливлення фальсифікацій виборів президента України.

Спостереження за ходом голосування, підрахунком голосів, іншою діяльністю учасників виборів активісти проводитимуть у  Києві, Тернополі, Львові.

Чесні, прозорі вибори — це запорука народовладдя, запобіжник від корупції та узурпації влади. Ми свідомі того, що лише самі можемо захистити ті цінності свободи волевиявлення, за які неодноразово виходили на Майдан.

 

У виборчий день працюватиме штаб, що оперативно опрацьовуватиме надану  активістами інформацію про порушення та передаватиме в правоохороні органи. Наша мета —  запобігти та припинити фальсифікації. 

Часто можна почути таку думку: «Все одно будуть фальсифікації, тож мій голос не вплине ні на що». Це хибне твердження, що висловлюють люди, які не здатні взяти на себе відповідальність за своє рішення та долю своєї країни. Ми закликаємо кожного громадянина України взяти на себе відповідальність і проголосувати. Не проігнорувати вибори, не продати голос, а зробити свідомий вибір.

Просимо громадськість сприяти моніторинговій місії - про всі зафіксовані порушення повідомляти за телефоном "гарячої лінії"+38(063) 4037654;   

 

І так, проголосувати  — це твоє право. Право обрати. Не забувайте про це. Більшості з нас це право дісталось просто. Але наша історія показує, що століттями ми, українці, це право виборювали. Інколи занадто високою ціною.

Нагадаємо:  Кампанія #ВільнийВибір спрямована на  забезпечення відповідності міжнародним стандартам виборчого процесу в Україні та  недопущення російського сценарію делегітимізації виборів в очах демократичного світу.

Ми звертаємось до виборців: не продавайте свої голоси. Кандидатів попереджаємо: фальсифікації не продуть! Україна понад усе!

55845481_2554846134528951_7952696865592442880_n.jpg

Нагадаємо,  наші активісти також проводили кампанію "Вільний вибір" у першому турі, 31 березня - деталі 

55853487_2554846137862284_8473494974883692544_n.jpg