В снігових заметах на Говерлі пролунав "Заповіт" Шевченка

 

Цього року підкорювати гірську стихію взялось 7 відчайдушних хлопців, які, не зважаючи на майже нульову видимість та сильний вітер, здійснили задумане.

"Ми щороку на початку березня піднімаємося на найвищу вершину України, Говерлу, щоб вшанувати Кобзаря українського народу, прочитавши його "Заповіт" на всі сторони світу. Ми символічно показуємо, що "Заповіт" Шевченка має звучати до того часу, допоки не буде здійснений", - розповідає Микола Мисак, голова ТОО МНК.

Про маршрут екстремального рейду розповідає Тарас Мартинів: "Наш шлях пролягав із села Кваси, через гору Петрос, по Чорногірському хребту. Першого дня була хороша погода, проте всі провалювались по коліна, а інколи і по пояс у сніг, йти було складно, і ми мали подолати чималий маршрут. Наступного дня як тільки ми піднялись на маршрут з'явився туман, вітер і сніг, що заважали нам дивитись вперед. Коли ми вийшли на хребет - нас просто здувало. Йти було дуже важко, ми йшли під кутом, адже нас тримав вітер. Піднявшись на Говерлу, зачитали "Заповіт" на 4 сторони світу 4-ма мовами та довго там знаходитись не могли через сильний вітер".

RTEmagicC_8f73b7d344.jpg.jpg Screenshot_11-min.png

"Заповіт" - це не просто мандрівка в гори для проведення корисного дозвілля, а рейд з чітко поставленою метою, - пояснює один з учасників Василь Панькевич. Його відкривали 5-ою точкою декалогу українського націоналіста: "Пімсти смерть Великих Лицарів". Таким чином відбулось вшанування Тараса Шевченка як одного з таких Лицарів".

#Тернопіль #Заповіт #Шевченко #Говерла