Теренова гра "Торнадо"

"Для тих, хто не здається" - на Жовківщині пройшла теренова гра "Торнадо" 

 Теренова гра «Торнадо» була організована «Молодіжним Націоналістичним Конгресом» за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА. Вона об’єднала понад півсотні учасників під гаслом "Для тих, хто не здається". Протягом трьох днів вони перебували в лісах Жовківщини, зміцнювали командний дух і розвивали власні навички. 

 З 4 по 6 жовтня на учасників спортивно-патріотичного заходу чекали фізична, інтелектуальна, виховна та екологічна частини.  А саме, практичний досвід з командної роботи, топографії, радіозв'язку та комунікації, OSINT, поводження в екстремальних умовах та культура пам'ятування. 

 Організатори співпрацювали з підрозділами НГУ: 4-ю бригадою оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука «Рубіж», 2 батальйоном 15 бригади оперативного призначення «Кара-Даг» «Привид Хортиці» та ЗСУ: 116 бригадою безпілотних авіаційних комплексів «Чорне Крило».  Команди отримали бойові прапори та присвятили свої назви військовим підрозділам.  

 Два курені «Рубіж» та «Привид Хортиці» змагалися між собою заради перемоги, а третій — «Чорне Крило» займався диверсійною діяльністю та зрівнював сили. Перемогу в грі мала та команда, яка на кінець гри здобула найбільшу кількість балів, шляхом зривання пов'язок суперника або знаходженням його прапора.  

 До останнього курені боролися за перемогу, адже рахунок був майже рівним. Гравці довели, що справжній дух змагань полягає не тільки у фізичній підготовці, а й у вірі в себе, командній роботі та незламності перед труднощами. Після зустрічі трьох куренів та боїв між ним переможцем став курінь «Привид Хортиці», яким керував курінний Іван «Підкова» Семкіяш та начальник штабу Андріана «Журавлиця» Рущак. 

 По завершенню гри відбулися дві акції. Екологічна акція полягала в прибиранні лісу. Друга — акція підтримки безвісти зниклих та військовополонених, розпочалася в місті Жовква на площі Вічевій. Після закриття заходу три прапори вже мали розписи від військових та керівництва куренів і стали лотами для благодійного аукціону на підтримку військових. 

Учасники теренової гри «Торнадо» більш ніж довели, що гасло «Для тих хто не здається»  — не просто девіз, а справжня життєва позиція. 

 

Автор:

Христина Лапій

11.10.2024