Таборовий Сезон 2020: наперекір усім викликам

Пандемія Covid-19 стала викликом для всього світу. Безперечно, зазнав змін і таборовий сезон МНК. Але все ж, протягом літа-осені ми провели якісні заходи для вишколення нашого членства та залучення нової молоді у громадську діяльність. Нам вдалося провести 9 таборових заходів, серед яких 3 всеукраїнського рівня. Із запланованого на початку року не зірвалося нічого, ми лиш адаптували наш підхід до безпеки відповідно до умов пандемії. І це вже дало свій результат. Насправді 2020 рік не тільки рік викликів, а і рік можливостей. Просто треба вміти їх правильно розпізнати та не прогавити.

Для чого ми взагалі проводимо табори, і чи могли б від них відмовитися, зважаючи на пандемію? Наша мета - робота з українською молоддю, виховання нової національної еліти. Це амбітне і складне завдання, яке потребує суворої системності в роботі. Знання і навички які ми даємо завжди мають бути актуальними, робота з кадрами — безперервною. Пауза означатиме, що в якийсь момент в державі десь забракне якісного лідера чи правильного рішення. Табори це лише одна ланка ланцюжка з комплексу заходів, роботи над собою, зростання і здобуття цінностей. Але ця ланка ключова у залученні нових кадрів до організованого націоналістичного руху.

Тож у липні регіональні осередки МНК організували 6 таборів: “Лисоня”, “Лицар Чести”, “Підпілля”, “Стежина Нескорених”, "Клич" та "Месники". Ми змінили формат регіональних таборів зі стаціонарного на мандрівний, продумали додаткові заходи безпеки учасників та посилили жорсткість відбору (а це також, дало свої якісні результати).

1.png

Кожен із заходів мав свою специфіку проведення: легенду, наповнення, фізичні та інтелектуальні елементи. Табори “Лицар Чести”, “Месники” і “Стежина Нескорених” провели мандрівні вишколи в Карпатах: підкорили гори Маківку, Лопату, Малий Горган та Синяк. “Клич” гартував учасників на козацькій Січеславщині, “Підпілля” — в ярах на схилах Дніпра. Табір “Лисоня” забезпечив унікальну мандрівну програму криївками і місцями бойової слави українських повстанців на Бережанщині.

2.png

У серпні традиційно відбувся 10-ти денний вишкільний табір “Відвага”. Однак на табір кожен учасник потрапляв виключно по особистому запрошенню від проводу табору. Завдяки цьому ми мали особливу, братерську атмосферу на цьогорічній "Відвазі" та дійсно вмотивованих до зростання над собою таборовиків. Запрошено було тільки активних кандидатів в Дійсні Члени МНК та кращих учасників регіональних таборів за рекомендаціями комендантів. 

 

3.png

Загалом, літні табори МНК у 2020 році пройшли більше сотні активних молодих людей із більшості регіонів України.

 

Восени, попри чисельні труднощі і спротив окремих представників влади нам вдалося провести теренову гру "Гурби-Антонівці". Ми перенесли її з традиційних дат у травні та завдяки злагодженій роботі команди оргкомітету в стислі терміни між "Відвагою" та "Повстанською Ватрою" підготували на новому якісному рівні. Цього року, попри чисельно менші курені відбулась надзвичайно насичена та цікава гра. Переміг в результаті курінь "Вовків". Але якісну тактичну та стратегічну підготовку показали обидва курені та диверсанти.

4.png

Підсумковим заходом таборового сезону традиційно став табір-джемборі “Повстанська Ватра”, гостями якого стали провідні державотворці: Сергій Квіт, Олександр Лінчевський, Владислав Кириченко, Мирослав Гай, Володимир Тихий, Олександра Матвійчук, а також Юрій Журавель, який приєднався до нас онлайн!

5.png

Таборовий Сезон кожному дав змогу здобути знання та навички і віднайти сили та мотивацію діяти! Тож тепер у нас попереду багато роботи.

Ти ще не з нами? Приєднуйся!

 

"Тоді Ти повна людина, коли перемагаєш себе і світ і постійно стремиш до вершини"

(21 правило життя українського націоналіста)