#СтопРеванш: проти Медведчука відкрили справу про держзраду і сепаратизм

Справу відкрили через заяву Віктора Медведчука на партійному з’їзді 29 січня, де він заявив про необхідність утворення так названого «автономного регіону Донбас».

Глава проросійської організації «Український вибір – право народу» і глава політради партії «Опозиційна платформа – за життя» Віктор Медведчук зробив гучну заяву на партійному з’їзді 29 січня 2019 року в м. Києві, заявивши про необхідність утворення так названого «автономного регіону Донбас» з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України. Його план–концепція передбачає утворення на Донбасі автономного регіону «Донбас» у складі України. Він вважає, що такі домовленості по статусу Донбасу можливо досягти в чотирикутнику Київ-Донецьк-Луганськ-Москва.

Генеральна прокуратура України повідомляє, що відкрила кримінальне провадження проти проросійського політика, голови політради партії «Опозиційна платформа – за життя» Віктора Медведчука за статтями «державна зрада» і «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

З огляду на багаторічну діяльність Віктора Медведчука як проросійського політика, сепаратиста та представника інтересів Кремля, він є ворогом України. Та, попри все, досі на волі і витрачає значні фінансові та людські ресурси на русифікацію України та приєднання її до Росії. Ми, представники МНК, тримаємо на контролі  покарання російських агентів за їх антидержавницьку діяльність в Україні, й вимагаємо від влади реальної дії.


Громадські активісти, представники ГО "Молодіжний Націоналістичний Конгрес"  із всієї України неодноразово вимагали під стінами Генеральної прокуратури України прозвітувати про результати розслідування антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука, кума президента Росії — Путіна. Ми закликали  висловлювати свою громадську позицію, бути свідомим громадянином своєї країни. У час війни, коли гинуть наші побратими та солдати, вони — російські олігархи, намагаються диктувати свої правила гри. Їм байдуже на територіальну цілісність України, та тисячі похованих захисників, їм байдуже на незаконно ув'язнених бранців Кремля. Один з тих, для кого Україна - це лише сфери впливу та сировинний придаток — є проросійський політик ВікторМедведчук.

Довідка:

Віктор Медведчук — кум президента РФ Володимира Путіна, адвокат Василя Стуса під час останнього судового процесу, який фактично визнав вину поета в суді, що мало наслідком нового тюремного ув’язнення поета, яке стало фатальним. Нині Медведчук є перемовником у "Мінському процесі" щодо обміну полонених. Його "ефективність" очевидна: процес обміну українських військових та цивільних бранців, що утримуються на окупованих українських територіях та в Росії — не має жодного успіху. Олег Сенцов та інші українські ув’язнені, що оголосили голодування повільно помирають.

Ще 2016 року 59 народних депутатів України звернулись до Генерального прокурора з вимогою розслідувати антидержавницьку діяльність Віктора Медведчука та очолюваних ним структур. Печерський районний суд м. Києва за поданням народного депутата України Андрія Левуса зобов’язав Генеральну Прокуратуру України відкрити кримінальну справу проти Медведчука, що і було зроблено — кримінальне провадження № 42016000000001099. Досудове розслідування під процесуальним керівництвом ГПУ здійснює Служба Безпеки України. Статті, за якими здійснюється розслідування, є серйозними (повалення конституційного ладу, підривна діяльність проти суверенітету України, фінансування тероризму) однак результатів досі немає.

США та Австралія ще 2014 року наклала санкції проти Віктора Медведчука і цей правильний крок мають підтримати уряди усіх цивілізованих країн. Від України ж ми вимагаємо активізувати розслідування кримінальної справи та засудити московського агента Медведчука.

Національна ініціатива «Стоп Реванш» — це кампанія, спрямована на протидію російській гібридній агресії в Україні, охоплює боротьбу в інформаційній, політичній, гуманітарній сферах.

IMG_7680.jpg 44613928_2303677922979108_417477499845345280_n.jpg

#Медведчук #МНК #Стоп Реванш