Президент не знає, коли проти 112 і NewsOne застосують санкції.

З січня 2018 року року "Молодіжний Націоналістичний Конгрес" є одним з членів світової ініціативи “Стоп Реванш”

Національна ініціатива "Стоп Реванш"  — це світова кампанія, що спрямована на протидію російській гібридній агресії в Україні. Охоплює боротьбу в інформаційній, політичній, гуманітарній сферах. «Стоп реванш» об’єднує різноманітні суспільно-політичні сили та громадські організації в Україні. МНК є членом національної ініціативи та протидіє проросійському реваншу в Україні, називаючи його ключових осіб, серед яких - Медведчук, Рабінович, Портнов, Мураєв та інші.

Ми довгий час активно боремось проти російської пропаганди, зокрема й на телебаченні, на каналах російських олігархів. Нещодавно ми мали змогу задати питання пану президенту П.Порошенку, саме щодо інформаційної складової у гібридній війні з РФ:

—    «Пане Президент, оскільки ви є політиком, в першу чергу главою держави, відповідно в мене до вас політичне питання: чому РНБО досі не прийняло на розгляд постанову ВРУ про накладення санкцій на 112 та NewsOne, адже ці телеканали канали ведуть дуже активну підривну діяльність для національної безпеки? Адже Ви стоїте на захисті нашої країни», — поставила запитання Тетяна Погріщук, член МНК. 

—    «Перше, тому, що я не політик, я державний діяч. Про це свідчить вся моя діяльність на посаді президента. Політик піклується про рейтинг; нічого з того що я робив не було для рейтингу, бо воно все було шкідливим для рейтингу. Державний діяч піклується про інтереси держави, я намагаюсь виходити саме з цих позицій.

Друге, політик відрізняється від президента тим, що президент має нести відповідальність за свої вчинки. В наших умовах політики ніколи відповідальності цієї не несуть.

А отже, Верховна Рада висловила політичне побажання, про те, що вона вбачає всі політичні підстави для того, щоб застосувати санкції. Закон “Про санкції” дозволяє президенту застосувувати санкції проти іноземних юридичних осіб. І NewsOne, і 112 є українськими юридичними особами, закон дозволяє їх застосовувати лише тоді, коли буде знайдено докази, підтвердження або експертизою, або судом щодо участі в терористичній діяльності. Для того щоб була участь в терористичній діяльності спеціальні правоохоронні органи мають довести, висунути звинувачення і захистити їх у суді. Можу сказати, що правоохоронні органи зараз цим займаються, і коли будуть здобуті докази - я не буду ні хвилини чекати для того, щоб прийняти рішення про застосування санкцій. Або Верховна Рада України має прийняти рішення, що санкції можуть застосовуватися не лише до іноземних, а й до українських юридичних осіб. Це також є відповіддю на питання чому ми не можемо це зробити, ми маємо діяти виключно відповідно до Конституції, “в межах, в спосіб, і на основі”, — такою була відповідь П.Порошенка. [ аудіозапис у кінці матеріалу ]

 

Та, вочевидь, Петро Порошенко забув, що не тільки ВРУ, а й сам Президент має право законодавчої ініціативи, тим паче у нього є ціла фракція у парламенті. Ваш обов'язок заборонити ворожу пропаганду "112 каналу" та NewsOne. Постанова була прийнята 4 жовтня і за цей час не було надано жодних офіційних пояснень від РНБО, хоча вони мали протягом двох тижнів розглянути постанову. Ми закликаємо  РНБО невідкладно розглянути ухвалену 4 жовтня постанову ВР та прийняти рішення, щодо телеканалів "112 Україна" та NewsOne. 

Ми наполягаємо мирно і конструктивно вжити заходів щодо припинення діяльності "рупорів Кремля" на території України. Ми, громадські активісти, тримаємо на контролі вирішення цього питання  й вимагаємо від влади реальної дії.

Нагадаємо, що  4 жовтня ВР ухвалила постанову, якою пропонується внести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до товариств із обмеженою відповідальністю "АРІАДНА ТВ", "Новий формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія 112-ТВ", "Лідер ТВ" і "Партнер ТВ", які мовлять під емблемою і володіють ліцензіями телеканалу "112 Україна", а також ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsONE). Серед обмежень передбачатиметься, зокрема, блокування активів, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування, тощо.

Дизайн без назви.png

 

37062186_2226523774300805_1700733480721186816_n.png

Що Вам відомо про російський реванш в Україні?

Реванш російської агентури — це продовження агресії політичними методами

Реванш це, насамперед, зміна геополітичного курсу України. Будь-яке загравання з Росією є шляхом капітуляції і втрати державної суб'єктності. Компроміси в питанні безпеки, зовнішньополітичного вектора та питаннь захисту національної ідентичності є шляхом до нової окупації.

Реваншу треба протидіяти реальними справами. Які реальні кроки можна зробити зараз?

Ці кроки мають бути не декларативними, а максимально вимірюваними:

1. Енергетична незалежність — позбавити Фірташа впливу на газові мережі, залучити американські компанії до розвідки і видобування нашого газу й модернізації та управління ГТС. Ми зареєстрували відповідну поставнову тиждень тому. Це геополітичний крок. Він відкриває нам неймовірні можливості заблокувати Nordstream 2 і назавжди припинити вплив російського газу на нашу політику і суверенітет.

2. Прийняти всі необхідні закони, які наближають нас до НАТО. Це імплементація Закону про нацбезпеку, реформа СБУ, створення комітету нагляду над спецслужбами, реформа оборонно-промислового комплексу. У комітеті створена відповідна робоча група, є готові напрацювання. Потрібна більша воля Президента на ці зміни. У часи загострення конфлікту треба йти на зближення з партнерами, а це без реформ неможливо.

3. Очищення економіки від російських впливів. Більшість олігархів, у більшій чи меншій мірі, зав'язані на Москву. На першому етапі вистачить позбутись впливу безпосередньо росіян. Бабаков, Малофєєв, Факс, Фірташ (Могілєвіч), Медведчук (Путін) тощо. Корупційна складова зменшиться в рази, а отже і вплив РФ на нашу політику. Тут - гроші реваншу.

4. Очищення медіа-сфери. Слід негайно застосувати санкції проти рупорів Кремля - телеканалів NewsOne, 112, Інтер. Прийняти закони про прозорість медіа-бізнесу.

5. Ідентичність. Прийняти закон про українську мову та особливості функціонування окупаційної церкви.

6. Розірвати договори з Росією. Хоча б почати цей процес. Змінити підхід до Мінського формату. Залучити до процесу США і Великобританію.

7. Не збавляти темп реформ. Медичної, земельної, освітньої, антикорупційної, децентралізації, дерегуляції тощо. Позбуватися совка у всьому, де потрібно. Буде важко, але інших варіантів, щоб вижити - у нас немає. Ми мусимо рухатись вперед, інакше популістичне соціалістичне минуле не дасть на вислизнути з "обійм" "русского міра".
 


 

Довідка:

Закон України “Про санкції”

Стаття 1. Суверенне право України на захист

1. З метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності, а також запобігання порушенню, відновлення порушених прав, свобод та законних інтересів громадян України, суспільства та держави можуть застосовуватися спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (далі - санкції).

2. Санкції можуть застосовуватися з боку України по відношенню до іноземної держави, іноземної юридичної особи, юридичної особи, яка знаходиться під контролем іноземної юридичної особи чи фізичної особи-нерезидента, іноземців, осіб без громадянства, а також суб’єктів, які здійснюють терористичну діяльність.

Стаття 3. Підстави та принципи застосування санкцій

1. Підставами для застосування санкцій є:

1) дії іноземної держави, іноземної юридичної чи фізичної особи, інших суб’єктів, які створюють реальні та/або потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяють терористичній діяльності та/або порушують права і свободи людини і громадянина, інтереси суспільства та держави, призводять до окупації території, експропріації чи обмеження права власності, завдання майнових втрат, створення перешкод для сталого економічного розвитку, повноцінного здійснення громадянами України належних їм прав і свобод;

Конституція України

Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

IMG_20181219_093506.jpg Icon Аудіо запитання (2,0 Мб)

 

Схожі статті:

#StopRevanche #СтопРеванш #ВільніЛюди #МНК