Ми контролюємо хід судового засідання у справі російського політтехнолога Шувалова.

Сьогодні, 14 вересня, члени МНК — активісти "Вільних Людей" контролюють хід судового засідання у справі російського політтехнолога Шувалова. Сьогодні відбулось уже третє засідання, але справу перенесли на 26 жовтня.

 

 

"З 2016 року ми проводили кампанію "Інтeру - бойкот", одним із рeзультатів якої було позбавлeння Ігора Шувалова можливості вeсти крeмлівську пропаганду в інформаційному просторі України. Цe людина, яка за часів Кучми впроваджувала систeму тeмників, здійснювала інформаційні дивeрсіі з розколу украіїнського суспільства. Сьогодні ми вийшли під суд з вимогою відстояти інтeрeси українськоі дeржави і нe допустити повeрнeння Ігора Шувалова в Україну", — Соломія Фаріон, Голова МНК.

 

Агентам ворожої держави — не місце ні на телебаченні, ні ні у владних кабінетах, на на території України.

 

 

"Ігор Шувалов є в колі найближчих маріонеток імперської влади. Він один з тих, хто намагається дискредитувати Революцію Гідності, вплинути на українську політику, економіку та медіапростір. Через таких людей здійснюється реванш в Україні, Відомо, що Шувалов працював з Медведчуком ще за часів Кучми, а тому не дивно, що Медведчук намагається повернути в Україну одного зі свої пропагандистів-політтехнологів. Щоб не дати реваншистам повернути втрачені після Революції Гідності позиції, ми розпочали кампанію "Медведчук - під арешт", і сьогоднішня акція - це її частина", — Кузан Сергій, член МНК, координатор Національна ініціатива "Стоп Реванш".

 

 

 

Довідка:

 

Ігор Шувалов — російський політтехнолог. З 1998 року працював в Україні. Брав участь у президентській кампанії Леоніда Кучми 1999 року, потім консультував главу адміністрації Кучми Віктора Медведчука, а також брав участь у передвиборній кампанії Януковича в 2004 році.

 

В 2001-2004 роках, під час роботи на Медведчука, стояв за створенням системи "темників" — цензури в ЗМІ.

 

Консультував колишнього главу президентського секретаріату Сергія Льовочкіна (2010-2014 рр.), і в той же час був неформальним "керівником" інформаційної політики на каналі "Інтер". Власне, йому належать всі ключові тези, які просувались на "Інтері" в часи Революції гідності – дискредитація Майдану та учасників протесту, героїзація правоохоронців; проведення проросійських меседжів про контрольованість протесту з-за кордону тощо.

 

У 2016 році МНК та “Вільні Люди” кілька разів пікетували та офіційно звертались до СБУ, вимагаючи депортувати громадянина Росії Ігоря Шувалова з України. 22 травня 2017 року українські прикордонники видворили Шувалова. СБУ заборонила йому в’їзд на 5 років.

 

 

##ВільніЛюди ##МНК ##ІнтерНаЦвинтар ##СтопРеванш ##StopRevanche