Легенда УПА ім.Василя Сидора

12-14 жовтня відбулася обласна теренова гра для школярів «Легенда УПА». Гра проводиться вже 6-й рік у Львові та збирає багатьох активних юнаків та дівчат, щоб позмагатися не тільки у спортивних вміннях, але й для того, щоб збагатити їхні знання.

Своїми враженнями поділився комендант гри Олександр Міненок (друг "Шелест") :

"Вже третій рік поспіль я беру участь в організації Легенди УПА. З кожним роком ми удосконалюємо наповнення змагань, крім традиційних для нас смуги перешкод, стрільби, і туристичної смуги, цього року програму доповнило Регбі-5, що дозволило познайомити учнів з новим для них видом спорту."

48908048993_e10c4600cc_o.jpg

Також цьогоріч було проведено гутірку для школярів «Інформаційна безпека» та організовано брейн-ринг на історичну тему.

Цьогорічна Легенда названа в честь полковника УПА, крайового УПА-Захід Василя Сидора «Шелеста».

Василь_Сидор.JPG

"Шелест" — військовий референт Краєвої Екзекутиви Північно-Західних Українських Земель в 1936 році, організатор бойових груп ОУН «Вовки», військовий референт у 1940 році, викладач на військових курсах ОУН у Кракові. Учасник Другого Великого Збору ОУН у Кракові та легіону «Нахтігаль». Це активна людина, яка боролася за ідею визволення України. Він був активним у відстоюванні прав української нації, один із перших організаторів похідних груп повстанців. Кожного року ми проводимо цю гру не тільки для того, щоб молодь показала свою силу у спортивних змаганнях, але й для того щоб розповісти молоді історію України та їх героїв, адже не знаючи минулого не побудуєш майбутнє, а саме молодь творить майбутнє.

Вітаємо цьогорічних переможців гри:
🔹1 місце — Стрийський р-н
🔸2 місце — Гусаківський НВК
🔹3 місце — м. Львів СЗШ №68

72635917_494462974743914_2395410605096828928_o.jpg

Організатори заходу: Молодіжний Націоналістичний Конгрес - МНК спільно з Департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.

#ЛегенаУПА #Львів