Громадську раду Мінмолодьспорту хочуть захопити люди Медведчука

Навколо формування Громадської ради Міністерства молоді та спорту розгорівся скандал. Ініціативна група відмовила в участі в Установчих зборах ряду патріотичних організацій з вигаданих причин, в той самий час закриваючи очі на реальні порушення з боку проросійських організацій. Епопея з формуванням нового складу Громради триває з початку квітня – вже кілька разів змінювались вимоги до документів та процедура голосування. Дійшло до того, що окремих членів громадських організації  телефонували та просили зняти свої кандидатури, а коли ті відмовились сфальсифікували дані.

Такі дії можуть здаватись дивними, але все стає на свої місця, якщо взяти до уваги те, що Ініціативну групу очолює людина Медведчука – керівник обласної організації партії «Опозиційна платформа – За Життя».

Кишеньковий склад Громадської ради зі «своїх людей» вигідний для проросійських сил, оскільки, за потреби, прикриватиме корупційні схеми та сприятиме фінансуванню ватних заходів для молоді.

 

Хто ж претендує представляти інтереси молоді та спорту в новій Громадській раді?

 

Щерба Олександр Степанович - голова Чернігівської “Студреспубліки” та їх кишенькової ГО “Народно-демократична ліга молоді” (НДЛМ), заступник голови громради ММСУ попереднього скликання. Напевно, це і є причиною того, що розкрадання державних коштів їх організацією, яке було викрите наприкінці минулого року (http://bit.ly/2KaJXfN), Міністерство відверто проігнорувало і знову надало  фінансування цим ГО . Студреспубліка, як відомо, має тісні партнерські відносини з Медведчуком, в тому числі через пропагандиста NewsOne Руслана Коцабу,  звинуваченого в державній зраді.

Сербулов Віктор Андрійович - представник ВСМО “Християнська асоціація молодих людей України”. А ще - засновник Печерської районної організації “Партії регіонів” у м. Києві (http://bit.ly/2SQxXnz).

Шевчук Наталія Михайлівна - представляє НМРУ, яке працює у зв’язці з вище згаданими “Студреспублікою” на “НДЛМ” (http://bit.ly/32VXK2s). Але важливіше інше - керівник НМРУ Колобов Андрій давно підозрювався в зв’язках з РФ, що, в тому числі, стало непублічною причиною виходу з ради кількох організацій.

Брунько Наталія Володимирівна представляє Громадський рух “За майбутнє”. Із сайту організації видно, що одним із ключових векторів діяльності організації є вшанування “героїв Великої Вітчизняної Війни” та радянських партизанів. Але найцікавіше - активна підтримка Януковича і навіть спільні меморандуми про співпрацю (http://bit.ly/30YIcsW). Навіть на передачу Кісєльова потрапили: http://bit.ly/2LQU112.

Іващенко Інна Валентинівна представляє Всеукраїнський громадський благодійний фонд “Батьківська турбота”. Ідейний бекграунд легко оцінити: була помічницею зараз мало відомого депутата Сушкевича Валерія Михайловича від маловідомої партії “За Єдину Україну” з дуже відомими лідерами Бойком і Табачником. Як гадаєте, чи випадково вона опинилася в ініціативній групі по створенню громради?

Ковальський Євген Миколайович подався як керівник ВМГО “Соціальний вектор”, але також легко знайти те, що він - підписант ВМГО "Асоціація інтернів Верховної Ради України", що є порушенням, адже ця ГО подає іншого представника в громраду. Також пан Ковальський - підписант ГО “Українська соціал-демократична молодь”, яка, в свою чергу є молодіжкою Медведчуківської СДПУ(о) (http://bit.ly/2ynaXU8). Член ініціативної групи по створенню громради.
 

Севастьянов Олег Анатолійович представляє ВМГО "Асоціація інтернів Верховної Ради України". На перший погляд притомна незалежна організація. Але пана Олега викрила прикра деталь: право підпису документів у його ГО має вищезгаданий Ковальський Є. М. Совпадєніє? :) 

До речі, ГО, пов’язані між собою спільним керівництвом, не допускаються до установчого засідання. Тут же є прямий зв’язок, і це не останній приклад подібного. Далі більше!

Потьомкін Олександр Володимирович - керівник безтолкової ватної ГО “Соціалістичний Конгрес Молоді”. Відомий як активний антимайданівець, учасник мітингу за створення Київської Народної Республіки: http://bit.ly/2K3kJ44

Доречі, хто не знає, ГО “Соціалістичний Конгрес Молоді” свого часу підтримав СДПУ(о) Медведчука і їх тодішній лідер навіть увійшов у передвиборчий список.

Кондратьєв Юрій Володимирович представляє ВГО "Всеукраїнська футбольна асоціація студентів", підписантом якої є Горін Артур, співзасновник вище згаданої ВМГО "Соціалістичний конгрес молоді". “Прокладка” вати, йдемо далі.

Жарких Гордій Денисович представляє БФ "Щит вітчизни". Цей фонд пов’язаний із “Соціалістичним Конгресом Молоді” через його місцевого керівника - Васильчука Євгена Олеговича. Цікаво, що Гордійку 20 років, і він явно тут завдяки родинним зв’язкам - Жарких Катерина є заступником голови СКМ по міжнародних відносинах (http://bit.ly/2YvGbmD), Жарких Денис є кремлівським пропагандистом (в Гуглі про нього ой-ой скільки цікавої інформації). Знову кандидат-пустишка для голосів соціалістичного табору.

Піскун Донатас Натанович - це справжній джекпот! Представляє ВГО "Федерація боксу України", і це - дійсно його справа. Класично казав кільком активістам при зустрічі з ініціативною групою “давайтє вийдєм пагаварім”. До речі, він голова ініціативної групи :) А ще, Донатас вніс Donate у розмірі 14 000грн. у виборчий фонд партії “За життя” (http://bit.ly/2K3fu4D). Це унікально, адже таких щедрих діячів всього 4 на всю Україну, окрім самого Медведчука. Однак це не дивно: Піскун - керівник вінницької обласної організації "Опозиційна платформа - За життя".

Штифура Поліна Ігорівна представляє ВГО “Українські Левиці”, проте в документах, поданих в Міністерство, сама вказала, що є перекладачем Федерації боксу України, а сайт ФБУ показує, що з вищезгаданим Піскуном Донатасом вони в одній команді, де Поліна виконує обов’язки менеджера міжнародних відносин (https://bit.ly/2YxGCga). 

Назаров Ігор Олександрович представляє ВМГО "Лімон-лідерство, молодь, новації", і за сумісництвом - у засновник ГО “Соціальний вектор”, про яку писалося вище. Але Назаров - не просто пустишка. Також він був помічником депутата від Партії Регіонів Богословської Інни під час 6-го скликання ВР.

Малець Арсен Вячеславович представляє ВМГО "Спілка молодих християн України" і був помічником депутата від Партії Регіонів - Мірошниченка Юрія під час 7-го скликання.

Мажуго Олег Васильович з ГО "Жінки Луганщини" :) А ще, він другий офіційний донор партії “Опозиційна платформа -  За Життя” (http://bit.ly/2K3fu4D). Також, член ради Луганської регіональної організації партії “Опозиційна Платформа - За Життя” (http://bit.ly/2Yx3kZI).

Хамдані Юлія Володимирівна представляє ГО “Асоціація випускників Салям”, керівник якої є членом маловідомої партії “Спільна дія”. Очільницею “Спільної дії” є Тетяна Монтян, відома своїми проросійськими поглядами, підтримкою сепаратистів з ОРДЛО  та частими виступами на російських пропагандистських каналах (https://bit.ly/1K2rGYX).

Горбаневич Віталій Леонідович делегований від ГО Об’єднання переселенців “Спільна справа”. А ще, він Голова вінницької молодіжної організації ПП "Опозиційна платформа - За Життя" (https://bit.ly/2SUYzUz). Тобто молодіжки Вінницького організації Медведчуківців, у підпорядкуванні керівника Ініціативної групи, представника Федерації боксу України Піскуна Донатаса. Який тісний світ :)

Васильчук Євген Олегович подався від ГО “Всеукраїнська спілка МГО “Агентство соціальної діагностики та партнерства”. Доречі, ця громадська спілка заснована трьома організаціями: ВМГО "Соціальний Вектор", ВМГО "Соціалістичний конгрес молоді",  ВМГО "Всеукраїнська молодіжна хостел організація". Також є керівником Черкаської обласної організації “Соціалістичний Конгрес Молоді” та засновникиком ГО “Щит Вітчизни”. Від кожної з цих ГО подаються представники в громадську раду. Загалом він - центральна персона, навколо якої перетинається купа фейкових ватних організацій.

А сам Євген Васильчук свого часу від кого тільки з проросійських сил не балотувався: і від СПУ, і від Народно-трудового союзу України, від Опоблоку (до речі, як мінімум у 2015 році був її членом).

А ще Євген Васильчук - науковець, “дослідник українського радикального руху”. В 20-х числах листопада 2013 року, в розпал Революції Гідності,  отримав грант Януковича на дослідження про “Молодіжний політичний радикалізм та екстремізм у сучасній Україні” http://bit.ly/2ODdTqi.

Заруба Дмитро Васильович представляє ГО-прокладку "Всеукраїнська молодіжна хостел організація". Всі подані ним документи сухі, заповнені на “відчепись”. Організації по факту не існує, діяльності - також. Він, можливо, навіть не ватан. Але він точно голосуватиме в унісон з ватаном Васильчуком - “хостели” входять в ГС "Всеукраїнська спілка МГО "Агентство соціальної діагностики та партнерства".

 

Потенційний склад Громадської ради ММСУ може стати плацдармом для російського реваншу в сфері молоді та спорту. Увійшовши у склад Ініціативної групи Громради, представники проросійських сил здійснили ряд фальсифікацій і порушень. Це ставить під сумнів доцільність проведення Установчих зборів, які заплановані на 2 серпня. 

 

Закликаємо Міністерство молоді та спорту України не допустити захоплення Громадської ради проросійськими організаціями та провести формування Громадської ради без порушень законодавства.