Для чого проходить школа виховників гри "Джура" у Сумах?

На часі — питання патріотичного виховання молоді

З 1-ого по 3-тє березня МНК разом з ОЦПО та РТМ провели «Школу виховників гри "Джура"». Захід був організований для вчителів, методистів, організаторів обласного етапу військово-патріотичної гри «Сокіл-Джура» та всіх долучених до цієї сфери виховання.

Найважливіше завдання збору — правильно донести до школярів ідею та цілі гри «Джура», а це, в першу чергу, робота вчителів, для яких і був проведений наш захід. Похідний отаман, Голова сумського осередку МНК та головний ідейник цього проекту Валерій П'ятаченко говорить:

«Як тільки ми починаємо говорити про роботу вчителів у сфері національно-патріотичного виховання, одразу згадується «Джура». Ця виховницька програма виявилася ефективною і має попит серед юнаків і дівчат, але досі існує проблема: залучені до програми вчителі часто самі не розуміють концепції гри. Тому виникла ідея створити таку школу на обласному рівні, щоб пояснти як краще працювати зі школярами протягом року, на які історичні аспекти звертати увагу і чим новим можна залучати молодь ло позашкільної активності, що виховає з них досвідчених та дієвих патріотів».

IMG_1858.jpeg

Чого ж навчилися учасники?

✓Відкрили для себе інтерактивний метод вивчення української історії завдяки настільним іграм «Українська революція 1917-1921 років» і «Криївка».

✓ Попрактикувалися у проведенні командних вправ для школярів.

✓Організували дискусію з теми «Особливості націоналістично-патріотичного виховання».

✓Переглянули українські фільми «Добровольці Божої Чоти» та «Червоний».

✓Відчули себе руйнівниками міфів: Провід та лектори розвінчували популярні кліше, а також знайомили з новими особливостями «Джури».

✓ Відчули атмосферу гри: зранку ходили на руханку, вночі стійкували, співали повстанських пісень.

«Школа виховників гри «Джура» у Сумах — супер! Наші виховники найкращі!Такі семінари зараз вкрай необхідні, і цей, хоч і проводився вперше, мав великий успіх. Я не перший рік займаюся грою, але сьогодні дізналася багато нового», — ділиться своїми враженнями учасниця Покидченко Наталя.

Усіх гостей заходу об'єднала спільна думка: ми всі маємо жити та виховувати молодь однією ідеєю — Україною! Юнацький порив до волі й перемоги був рушієм поступу в усі часи, тому зараз так важливо виховати мужню, рішучу та прогресивну молодь, яка творитиме міцну державу.

52938792_1106518119517827_1804281650419335168_n.jpg 00.jpg