Декомунізацію скасувати неможливо

Декомунізацію скасувати неможливо. Тому що вона відбулася.

Неможливо повернути на п’єдестали понад дві з половиною тисячі комуністичних ідолів, повернути їхні імена понад 50 тисячам вулиць, близько тисячі населених пунктів. Неможливо наново заховати видобуту з архівів КГБ правду про злочини комуністів. Позбавити статусу борців за незалежність тих, хто присвятив своє життя боротьбі за свободу. 

Декомунізацію неможливо відмінити, бо вона почалася до ухвалення законів у 2015 році — її народив Майдан. Декомунізацію неможливо відмінити, бо здійснював її не Інститут національної пам’яті, а український народ. Саме тому українські громадяни нині рішуче зупиняють будь-які спроби back in the USSR. А такі спроби, звісно, будуть. 

60693673_354831808720262_5288241958521667584_n.jpg

Сьогодні, 21 травня, члени МНК у рамках громадської ініціативи "Захисти Україну" з представниками інших патріотичних громадських і політичних об’єднань пікетували Конституційний суд з вимогою не скасовувати закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».
МИ не дали планам реваншистів здійснитися. Сьогодні Конституційний суд переніс розгляд подання щодо «неконституційності» декомунізації на невизначений термін.

— "Судді Конституційного Суду мають зрозуміти, що не можна просто скасувати зміни, що роками наповнюють Україну якісним українським змістом. Сьогодні нашим завданням є захистити українські здобутки — мову, історію нашої Держави. Рішення Конституційного суду - це фактично тест на державницьку позицію, й якщо судді його не здадуть,ми змусимо їх прийняти правильне рішення й відстоїмо наші українські цінності. Слава Україні" — виступила під час пікету Голова МНК, Соломія Фаріон. 

«Скасувати декомунізацію неможливо. Вона відбулася, її підтримав український народ, вона є одним з фундаментальних здобутків Революції Гідності!», - заявив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В'ятрович.

«Реваншисти замахнулися на мову, люстрацію, тепер – декомунізацію. Якщо хоча б один з наших здобутків буде скасовано через суд, це викличе ланцюгову реакцію, яка відкриє двері «рускому міру» в Україну», - підкреслив заступник голови УНА-УНСО Ігор Мазур.

Микола Марченко, провідний експерт Асоціації українських правників з конституційного та виборчого права зазначив:
«Не існує жодних правових підстав для визнання Конституційним Судом неконституційною декомунізації. Адже заборона пропаганди комуністичної символіки спрямована на захист національної безпеки та конституційного ладу, а не на обмеження прав людини».

Сьогодні Україна перемогла. Але це не привід втрачати пильність, адже ми добре розуміємо, наскільки нахабними є російські агенти і наскільки щедро їх фінансують їх московські куратори.

WhatsApp Image 2019-05-21 at 11.58.27.jpeg

Бо декомунізація — це не лише про наше минуле. Це про сьогодення і майбутнє. Це не лише гуманітарна політика, але й питання безпеки для України.

Декомунізація=деокупація, тому вона має бути продовжена на теренах, де поки що панує російська влада. Тому що за кожним пам’ятником Леніна ховається Путін. 

WhatsApp Image 2019-05-21 at 16.29.14.jpeg