Чи варто розповідати про історію УПА та сучасну війну школярам?

Про історію становлення та розвитку нашої держави, варто розповідати школярам з раніх років навчання. Проте, варто памятати, що окрім  навчальних підручників та стандартних уроків історії  - існує безліч цікавих методів начвання та пояснення історичних подій. Один з таких підходів це — наочне поєднання минулої історії та сучасних прикладів, проведення паралелей з тим, що відбувається зараз, та пояснення реального стану речей. Наша фотовиставка "Два століття-одна війна" чудовий приклад нестандартного підходу для навчання школярів. Саме тому, нас запросили провести урок історії для півтисячі школярів.

 21 грудня Київський міський осередок МНК відвідав м. Переяслав – Хмельницький з виставкою "Два століття – одна війна".

У Народному Центрі Культури «Зустріч» виставку мали змогу побачити близько півтисячі учнів з різних шкіл міста. Загалом всі загальноосвітні заклади міста мали змогу ознайомитись з матеріалами виставки.

— «У Переяслав ми привезли виставку, щоб ознайомити школярів з історією Української Повстанської Армії та розповісти про сучасні Збройні Сили. Загалом, учням було цікаво роздивлятися унікальні архівні фото і незвичайні світлини з нинішньої війни. Надзвичайно важливо, щоб молоде покоління мало історичну пам'ять і усвідомлювало власну відповідальність за майбутнє», - говорить Крамченков Дмитро, організатор заходу.

Висловлюємо подяку керівництву шкіл та адміністрації НЦК «Зустріч» за допомогу в організації та проведені виставки.

 

Дизайн без названия (17).png Дизайн без названия (19).png