У Львові розпочалась громадська кампанія “Стоп наркотик”

 

Віднедавна в місті почали з’являтися написи з відкритою рекламою сайтів, на яких можна придбати наркотики. Отримати їх настільки  просто, що таким чином покупцями можуть стати навіть школярі.

Кампанія  з моніторингу міста розпочалася 6 грудня: "Ми провели перші рейди містом і зрозуміли, що рекламних графіті більше ніж думали.Тому вирішено було мобілізуватись та залучати Патрульну поліцію, волонтерів та львів'ян до спільних дій.

За 4 дні моніторингу  Львова до нас зателефонували 44 людини та повідомили адреси з забороненою рекламою, окрім того безліч людей писали повідомлення у нашій соціальні мережі Фейсбук та Телеграм. Загалом за декілька днів, небайдужі львів’яни повідомили про розміщення  понад 200 написів по всьому місту. Бачимо, що така ініціатива потрібна людям, адже ніхто не хоче щоб його рідне місто перетворилось на рекламне агентство наркодилерів ”, —  розповідає Оксана Дацків, голова Львівського обласного осередку МНК.

Сьогодні, 15 лютого, члени Львівського осередку МНК, "Вільні Люди - Львів" та небайдужі львів’яни разом із патрульною поліцією провели "мистецький" рейд містом та замалювали 200 рекламних написів у центральній частині міста .

 Акція відбуватиметься систематично. Правоохоронці та волонтера разом моніторитимуть появу нових написів, оскільки люди старшого покоління не помічають тих написів, але шкільна та студентська молодь чудово розуміє, про що мова і тому може стати жертвою наркоторгівлі. Саме тому, крім замалювання написів, важливо аби відбувалася робота по заблокуванню інтернет-ресурсів, через які відбувається продаж наркотиків. На цьому наголосив Назар Франчук, Дійсний Член МНК та за сумісництвом заступник начальника відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції Львова.

«Ми створили інтерактивну карту Львова, де кожен може відзначити точку із такими графіті, щоб ми їх замалювали. Її просто знайти у нас на Фейсбук-сторінці «Стоп наркотик». Ми хочемо, щоб люди самі зрозуміли – це безпека їхніх дітей. Соціологічне дослідження показало, що 90% людей (не студентів і школярів) – не помічають цих написів і не знають, що це. Однак, 75% студентів і школярів – знають про ці графіті і їх призначення. Наша мета – викорінити проблему на ментальному рівні, щоб ми усвідомлювали, з чим маємо справу», – пояснив Андрій Бень

Просимо небайдужих львів'ян долучатись та повідомляти про заборонену рекламу у соцмережах Фейсбук або Телеграм (stopdruglviv). Або ж самостійно позначати місця на карті моніторингу https://goo.gl/b6XHeC

Кампанія “Стоп наркотик” не має часових обмежень і працюватиме до того часу, поки не очистить стіни львівських будинків від наркореклами.

28168585_171009940193919_6317003077423764105_n.jpg

#наркотики #Стоп Наркотик #поліція #Вільні Люди #Львів