Сила традицій і сила творчості в їх поєднанні — животворне джерело всякої культури

Третім і завершальним святом Різдвяного циклу є Водохреща. Йорданська вода — велика святість для кожного християнина​. Її бережуть цілий рік, знаючи, що вона може зцілювати не лише людське тіло, а й душу. Як одна із властивостей, ця вода ніколи не псується, не має запаху і довго зберігається.

19 січня для українців став одним із днів, що показав нескореність нашої нації, її силу та витривалість. 5 років тому на вулиці Грушевського у Києві відбувся штурм Майдану. Силовики намагалися витіснити людей, придушити народне прагнення до свободи та справедливості. Революція Гідності не випадково співпала у часі із новорічними святами. Так само, як все людство очищається і чекає на прихід Спасителя, так і наша нація бажала очищення власної держави від нечисті і світлого майбутнього на своєму, Богом даному шляху.

Є багато дискусій щодо традиції купання в ополонці на Водохреща. Та це не несе шкоди здоров'ю, якщо готуватися та загартовуватись. Члени Львівського осередку плекають здоровий спосіб життя та займаються спортом. Щорічно, 19 січня найбільш загартовані хлопці та дівчата купаються в холодній воді. Цього року львів'яни зібрались в Горіховому Гаю, щоб власним прикладом показати молоді важливість здорового способу життя.

“Ми завжди сповідуємо думку, що потрібно повсякчас гартувати своє тіло, бо країні потрібна здорова молодь, яка здатна творити майбутнє нації”, — розповідає один із учасників купання Назар Франчук.

Учасники гартують не тільки тіло, а й душу. Для націоналіста важливо вміти протистояти різним випробуванням життя. Витривалий, зрівноважений та здоровий — одні із важливих прикмет характеру українського націоналіста, які ми у собі виховуємо.

"Коли морозна вода проймала тіло і хотілося якнайшвидше вилізти, моральний ефект у вигляді піднесення і "я це зробив" ритуал має. Рекомендую кожному хоча б раз у житті наважитися і випробувати силу духу”, — ділиться враженнями Володимир Мазан.

З Йорданською святою водою!
Щоб Ісус, що охрестився,
завжди в потребі заступився.
За весь ваш рід і за родину,
за нашу неньку Україну!

#Львів #Водохреща #МНК #купання

Автор:

Ольга Сидій

20.01.2019