Москва зацікавлена в кровопролитті в Україні

Ми спостерігаємо конфліктні ситуації на Закарпатті вже більше року. З'являється інформація, що нібито “радикали-націоналісти” знищують угорські пам’ятки та будівлі”. Наприклад, в лютому 2018 року невідомі нападали на офіс Товариства угорської культури в Ужгороді та залишали на стінах нацистські написи.

Винними виявились громадяни Польщі активісти польських ультраправих партій «Фаланга» та «Зміна». Вони також виказали свого замовника, Мануеля Оксенрайтер скандального німецького журналіста. Відомо, що він підтримує так звану “ЛДНР” та є проросійсько налаштованим.

Необхідно також розуміти, що цей підпал та подібні акції протесту, вчинені начебто українськими націоналістами, не є лише актом хуліганства. Це ретельно зорганізовані дії дискредитації України в обличчі ЄС і не тільки. Можливий конфлікт України та Угорщини міг призвести до радикальних дій з боку угорців та  їх уряду.

Кремлю вигідно розпалювати ворожнечу всередині нашої країни та агресію з боку інших держав, оскільки такі дії можуть бути одними із причин “дружньої РФ” втрутитися в зовнішню політику України.

Ми знаємо, хто стоїть за подібними акціями, що дискредитують ім’я націоналіста. Тепер потрібно, щоб керівники держави взяли це до уваги і використали як аргумент проти Росії в міжнародних організаціях і судах.

Джерело Український тиждень

#націоналісти #конфлікт #Закарпаття #РФ

Автор:

Ольга Сидій

21.01.2019