Чекати більше не можна! Нам потрібен цей закон

Мова — засіб формування думки. Вони впливає на мислення і формує його.


28 лютого 2018 втратив чинність закон Ківалова-Колісніченка, який дозволяв законне використання другої регіональної мови, якщо кількість носіїв перевищувала 10%. Цей закон розв'язав руки російській мові серед більшості областей України. Від того часу в Україні нема жодного закону, який регулює державну мову.


25 квітня Верховна Рада розглядатиме законопроект 5670-д, передбачає внормування застосування державної мови у понад 30 сферах, що покривають більшість потреб населення держави.
Якщо впроваджувати зміни мовного законодавства по одній-дві на рік (як це відбувається нині), то для впровадження усього передбаченого законопроектом 5670-д комплексу заходів знадобиться більш як 30 років.
Допоки українська мова залишається у несприятливому становищі, вона втрачає необхідний для свого відродження потенціал – не тільки демографічний, а й змінюється якісно, не розвиваючись і зникаючи з певних сфер ужитку.

Поступове впровадження змін дає можливість антиукраїнським силам довгі роки паразитувати на мовному питанні, щоразу використовуючи кожну нову законодавчу зміну для чергової хвилі паніки серед своїх прихильників та інспірування в Україні штучного протистояння на мовному ґрунті.

Жоден галузевий закон не заповнить правового вакууму, що виник унаслідок скасування неконституційного закону Ківалова-Колесніченка.

Крім того, невирішеність мовного питання й недостатній ефект від змін в окремих сферах спонукають робити ці зміни більш радикальними, що знову ж таки дає антиукраїнським силам можливості для провокацій.
Ми закликаємо всіх українців, яким небайдужа рідна мова, прийти і підтримати прийняття закону 25-го квітня під Верховною Радою!

Приходь на акцію!

1.png 5.png 3.png 4.png Icon Мовне_питання_21032019_2.pdf (17,8 Мб)

Читай: МОВНИЙ ЗАКОН 5670-Д: ЧОМУ ЦЕ БІЛЬШЕ, НІЖ ВАЖЛИВО?

#МОВАНАЧАСІ: ВИМАГАЄМО ПРИЙНЯТИ ЗАКОН ПРО УКРАЇНСЬКУ МОВУ 5670-Д