Курс Вільних Людей

У 2014 році були започатковані семінари «Курс Вільних Людей». Це цикл заходів неформальної освіти для молодих людей, які хочуть бути громадсько активними, творити зміни свого оточення та шукають для цього однодумців, необхідні знання і вміння.

 

Більшість суспільства в теперішній час чекають покращення, забуваючи про те, що зміни починаються із нас самих. Тисячу і одну варіацію на тему «Чому я політично неграмотний» можна почути від молоді у 21 столітті. За результатами дослідження «Молодь України 2017» політика цікавить лише 10% молодих людей віком від 14 до 29 років. А політика, вона ж усюди: це й війна, і ціни, і тарифи, дороги, освіта, медицина. І хто як не молодь, повинна стати її співтворцем.

 

20190929074616ооо.png

Саме з  метою поглиблення знань та рівня освіченості в сфері державотворення був розроблений цикл семінарів «Курс Вільних Людей», де щороку фахівці в галузях медіа, права, політології, економіки та інших соціальних наук передають свої знання молодим патріотам-державникам.

 

Ключові акценти курсу📌:

- як функціонує держава;

- як пов'язані між собою Верховна Рада, Кабінет Міністрів та Офіс Президента України;

- що таке ОБСЄ, НАТО, ЄС, ПАРЄ та яке відношення вони мають до України;

- як аналізувати інформацію довкола нас;

- як розпізнати фейки та не повестися на них;

- гібридна війна та найактивніші її фронти.


За 5 років КВЛ побував 15 містах України та охопив близько 650 молодих хлопців та дівчат. Сьогодні випускники КВЛу - активісти, що реалізовують власні ініціативи та долучаються до масштабних акцій громадської дії.

 

То ж поспішай і ти змінювати свою країну:

Курс Вільних Людей — семінар у Луцьку 12-13 жовтня

Курс Вільних Людей — семінар у Тернополі 12-13 жовтня

Курс Вільних Людей — семінар у Дніпрі 26-27 жовтня

Курс Вільних Людей — семінар у Львові 9-10 листопада

Курс Вільних Людей — семінар у Полтаві 9-10 листопада

Курс Вільних Людей — семінар у Сумах 16-17 листопада

 

Анкета учасника