“Зашків — джерело духу” втринадцяте на Львівщині. Чим запам'ятався фестиваль цьогоріч?

Щорічний фестиваль, присвячений полковнику Коновальцю відбувся на вихідних поблизу Львова. Сучасна українська музика, спортивні та інтелектуальні локації, мальовнича природа і затишна атмосфера. Чим дивував фестиваль цьогоріч - читайте нижче.

48081643936_3028759fac_k.jpg

Перш за все, фестиваль є засобом вшанування пам’яті Євгена Коновальця, проте цим програма не обмежується. Подія покликана не просто розважати учасників, а розвивати в них патріота, громадянина та здорову духом і тілом людину. І робити це можна через актуальні та доступні в наш час способи - музику, спорт, незвичні лекції. Однією із особливостей “Зашкова” є те, що він абсолютно безалкогольний, а куріння дозволене лише у відповідних місцях.

48081201163_814e0c3be4_o.jpg

Ми стараємось показати сучасній молоді, що відпочинок має бути не лише культурним, а й здоровим та свідомим. Відмовившись одного разу на фестивалі, люди можуть задуматись, що так набагато приємніше і корисніше", - розповідає керівник охорони, Дійсний Член, Назар Франчук.

 

48081505541_1c7a94e6bc_o.jpg

Традиційно програма розпочалась ввечері п’ятниці атмосферною ватрою та переглядом фільмів. Наступний день стартував руханкою та квестом по селі Коновальця, а пізніше кожен учасник міг обрати собі активність до смаку Паралельно на майже десятку локацій проводились гутірки на історичні та суспільні тематики, турнір із футболу босоніж, лазертаг, виставка зброї та військової техніки, а також різні майстер-класи.

Надання першої домедичної допомоги - базові знання, якими має володіти кожен, саме тому на фестиваль цьогоріч вперше завітали інструктори громадської організації “Захист патріотів”, які вірять, що просвітництво через медицину призведе до істинних змін, створення нової якісної медичної системи, відродження культури першої допомоги та перезавантаження загальносуспільних базових інстинктів, де людина людині завжди людина, а цінність життя забезпечена умінням його берегти.

Незмінним в програмі ось уже роки залишається велопробіг “Від Степана до Євгена”. Він є можливість не лише нагадати сучасникам про постаті Бандери та Коновальця, вшанувати їх, але й випробувати себе на витривалість та загартуватися, подолавши маршрут довжиною більше 30 кілометрів за допомогою велосипеда та “своїх двох”.

Музична частина розпочалась ввечері і тривала майже до ранку. Учасники могли насолодитись сучаною українсьою музику різних стилів. Хедлайнерами став гурт “Широкий лан”, соліст якого Святослав Бойко часто відвідує мнківські заходи, а сам гурт займається не лише музичною творчістю, а ще й волонтерськими поїздками на Схід України і виступами для військовослужбовців.

Окрім цього до нас також завітали із виступами вихованці прикордонного  кінологічного навчального центру, окрекст сухопутних військ та хлопці із школи бойового гопака.

 

photo_2019-06-16_14-17-59.jpg

Робота над фестивалем - кропітка праця, що потребує великої кількості зусиль та світлих умів. Цьогоріч мнківці становили основу оргкомітету “Зашкова” :

директор, комендант. керівник інформаційної кампанії, керівник волонтерів - саме ці основні посади створювали фестиваль. Не можна оминути увагою у наших волонтерів, без яких не обійшлися б навіть найкращі керівники.

Зашків - творимо українську культуру разом!

 

48081592551_da94d1cedd_o.jpg

#Львів #Зашків #фестиваль