Випробування, розваги та майже мокрі штани, що і як це?

Хочете яскравих вражень і пригод і ви не боїтеся змокнути, тоді спллав - це задоволення для вас.

Сплав - екстремальний вид спорту, швидкісний сплав проходить рікою на човні, рафті, байдарці чи навіть на старому плоті сусіда. 


Що потрібно для сплаву?
Про безпеку треба піклуватися завжди, тому обов'язковим спорядженням є рятувальний жилет.  Не забувайте і про весло (в іншому випадку ним стане частина плоту сусіда). Запасний одяг, перекус та заряд енергії і позитиву зайвими точно не будуть.
Як попіклуватися про безпеку?
Ознайомся із правилами використання самого ж сплавзасобу, поцікався на форумах, які проблеми можуть виникнути, та спробуй спершу проплисти невелику відстань.
Як взяти в такому участь?
Сплавом займаються окремі туристичні організації та рафтинг-клуби. Ти можеш вибрати зручну собі область та ріку і вирушити у круту подорож.

 



Київський осередок МНК організовув мандрівку "Рейд" для усіх бажаючих 15-17 червня . Більше двох десятків молодих людей мали можливість спробувати себе та помилуватися швидкою Десною. Сплав став не тільки випробуванням, а й крутим проведенням вихідних: ночівля в наметі, гутірки та пісні біля вогнища. 

Переживати за безпеку, спорядження та інструкторів не потрібно було учасникам (не пригодився навіть пліт сусіда). Організатори попіклувался про усе, враховуючи і програму мандрівки.


«Я не падав тільки тому, що не падали дівчата» - каже Богдан, учасник мандрівки «Рейд».

І справді, десь там треба було переступити через себе і втриматися на ходу: 45 кілометрів першого дня, 20 другого і 25 на веслах - завдання, що не кожному під силу. Чому нам вдалося та ще й сподобалося? Чому кожен повернувся додому в ейфорії та хотів би повернутися назад? Важко пояснити. Та якщо коротко і по суті, то мандрівка - це не лише про пройдений шлях, вбиті ноги та натоптані мозолі. Наш «Рейд» - то безперервні жарти, щирий сміх, взаємодопомога та підтримка, боротьба зі своїми слабкостями, нові люди та враження. Це була нова сходинка для кожного з нас: неважливо бувалий ти мандрівник чи лише на мандрівці дізнався, що таке наплічник.

Бо в єдності наша сила, бо ідея переконує краще, ніж бездіяльність.

 


Для чудових фото ризикував своєю технікою фотограф - Володимир Неізвєстний

DSC_7522.jpg DSC_7458.jpg DSC_7666.jpg

Автор:

Анна Білоган

23.06.2019