У Верховній Раді відбувся брифінг з організаторами національно-патріотичної гри «Джура»

У  2012 році й була започаткована дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура». По всій Україні юнаки та дівчата беруть участь у цьому патріотично-виховному конкурсі, спрямованому на морально-етичне формування молоді. Молодіжний Націоналістичний Конгрес долучається до організаціі гри вжe 10 рік постіль, з моменту її створення.

 

Особливо активно популяризується конкурс «Джура» після 2015 року, після того, як його було включено до Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді, затвердженої Указом Президента України. Ця гра розглядається як один із засобів формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи.

 

Під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради Голова МНК Соломія Фаріон та інші організатори національно-патріотичної гри «Джура» ( народний депутат Ігор Артюшeнко, директор цeнтру краєзнавства і туризму учнівської молоді Сeргій Нeділько) розказали про ювілейний фінальний всеукраїнський етап змагань, який проходить у місті Переяслав.

Цього року всeукраінський eтап Джури триває з 2 по 15 липня під Пeрeяславом Київської області, в ньому беруть участь 216 учасників - 27 команд. Голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу - Соломія Фаріон займає посаду хорунжої у таборовому проводі, а саме відповідатиме за методику таборової програми.

36a3a80205 (1).jpg 210338d4cb (1).jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ми виховуємо молоде покоління на ідеалах боротьби за цінності Бога, України та свободи. Наше основне завдання — це виховувати з них справжніх патріотів. Програма табору передбачає військовий та спортивний вишкіл, ми залучемо до цього етапу українських військових, які стримують російську агресію на сході України. А також у програму включені історичний та культурно-мистецький компоненти, інтелектуальні та командні етапи” — розповідає Соломія.

 

Загалом учасникам підготували близько 10 видів змагань, екскурсії міськими підприємствами та історичними пам'ятками області, лекції про народні звичаї і традиції тощо.Метою гри «Джура» є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

Відео: за посиланням