#СтопРеванш : рупор Кремля NewsOne отримав по заслугам

7 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення  оштрафувала телеканал NewsOne на 96 тис. 530 грн (25% розміру ліцензійного збору) за заклики до війни або її пропаганду і розпалювання ворожнечі.

 

На засідання також прийшли активісти Молодіжного Націоналістичного Конгресу, аби заявити, що антиукраїнські  заклики та відверта брехня не можуть транслюватись на українському телебаченні — це питання національної безпеки нашої держави.

Ідеться про такі «кліше російської пропаганди», як «партія війни», «партія миру», «братовбивча війна», «механизм раскола православия», «Россия защищает свои интересы», «мир не признает Россию агрессором» тощо. На думку СБУ, яку наведено в повідомленні, ці кліше в контексті, спрямованому на інспірацію деструктивних настроїв в українському суспільстві, продукують формування спотвореного уявлення про події в Україні, насамперед пов’язані з російською агресією.

— "Телеканал "NewsOne" є одним із рупорів російської пропаганди, який на п’ятий рік війни з Росією продовжує поширювати фейки та пропагандивні кліше російської пропаганди, нехтують журналіськими принципами і таким чином здійснюють інформаційні атаки на українське населення. Завданням українських державних органів є протидіяти російським гібридним впливам, в тому числі інформаційним. З 2016 року ми в рамках мережі «Вільні люди» проводимо кампанію, щоб привернути увагу Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та інших державних органів до неприпустимості продовження діяльності NewsOne, 112, Інтер та інших пропагандистів Кремля. Ми підтримуємо рішення Національної ради про винесення штрафу як наступний крок до позбавлення ліцензії та припинення мовлення "NewsOne", — розповідає Голова МНК, Соломія Фаріон.

IMG_7829.jpg IMG_9281.JPG

Представники «NewsOne» на засідання так і не з'явились. Нацрада також зобов’язала NewsOne протягом двох тижнів привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства. Інакше Нацрада може застосувати до каналу інші санкції, а саме позбавити телеканал ліцензії на мовлення.

 

Так само, як ми захищаємо наш державний суверенітет, ми повинні захистити від проросійської брехні та маніпуляції і наш суверенний інформаційний простір.


Нагадаємо, “Молодіжний Націоналістичний Конгрес” та «Вільні Люди» з 2016 року втілюють громадську кампанію «Інтеру - бойкот», аби рупор кремлівської пропаганди в Україні припинив мовлення. З вересня 2018 року активісти проводять моніторинг з виявлення політиків з проукраїнською позицією в ефірах «112» та «NewsOne», закликаючи українських політиків, представників влади, правоохоронних органів, інститутів громадянського суспільства та інших бойкотувати, всіляко ігнорувати діяльність “рупорів Кремля”.

IMG_9305.JPG

#стопреванш #пропаганда #NewsOne #stoprevanche