Місія Схід

Команда представників Молодіжного Націоналістичного Конгресу разом з Фондом "Мир і Ко" відвідали 12 міст (Станиця Луганська, Щастя, Кримське, Кремінна, Попасна, Золоте, Авдіївка, Мар'їнка, Красногорівка, Гранітне, Лебединське) на Луганщині та Донеччині в рамках проекту “Місія Схід”. Ми мали значний перелік амбітних цілей, які нам вдалося втілити спільними зусиллями.

Представники МНК прочитали ряд лекцій про гібридну війну для військовослужбовців, місцевих жителів прифронтових територій а також для ліцеїстів Луганського військового ліцею. Ліцей став приємною несподіванкою, адже в ньому навчаються майбутні офіцери, всі виключно з луганщини та з чіткими українськими ціннісними орієнтирами. 

Також нашою метою була підтримка військовослужбовців, підняття їх бойового духу, тож для цього у кожному місті було здійснено допрем’єрний показ фільму "Брати по зброї" знятий MIR&CO PRODUCTION під час їх волонтерських виїздів. Одним з героїв фільму виявився Олександр Бойко, колишній голова сумського осередку МНК.

Поширювати та актуалізувати українську ідею серед місцевих жителів нам допомогли Український Інститут Національної Пам'яті, надавши значну кількість патріотичної літератури яку ми завезли в місцеві молодіжні центри та передавали військовослужбовцям. Також головні редактори газет Шлях Перемоги та Говорить Донбас надали свої видання для безкоштовного поширення під час Місії Схід. Ефективно реалізувати потрапляння примірників частини книг та газет в усі куточки лінії розмежування допомогли Цивільно-військове співробітництво - СІМІС,  яким висловлюємо щиру подяку за їх роботу.

Робота із молоддю на лінії розмежування стратегічно важлива, молодь це майбутнє Нації. На окупованих територіях за 6 років виросло ціле покоління в інформаційній бульбашці, на цінностях “російського світу”, і молодь з нашого боку лінії фронту також буде піддаватися впливу ворожої пропаганди, якщо ми не завадимо цьому. А це майбутня місцева влада, активісти, які будуть найбільше задіяні у повернення “душ” людей після деокупації, тож мають мати тверді переконання.

Висловлюємо подяку Фонду "Приятелі ЗСУ" та Лізі Українців Канади, які від самого початку російсько-української війни допомагають військовим. Завдяки вашій підтримці реалізація Місії Схід стала можливою.

Також дякуємо Операції Об'єднаних Сил за сприяння проведенню місії.

Спільними зусиллями повернемо окуповані території та знищимо нашого одвічного ворога - Росію!

 

Автор:

Сергій Репік

15.02.2020