Курс Вільних Людей. Підсумки

Відбувся марафон семінарів “Курс Вільних Людей” вже позаду!

Два місяці команда КВЛ, відвідуючи різні міста України, проводила дводенні тренінги для активної молоді.

Семінари «Курс Вільних Людей» - це цикл заходів неформальної освіти для молодих людей, які хочуть бути громадянами-державниками, творити зміни свого оточення та шукають для цього однодумців, необхідних знань і вмінь.

В той час, коли всі чекають якогось покращення - ми хочемо діяти! Адже завжди потрібно пам’ятати, де знаходиться джерело прогресу. Бажаєш змін - почни із себе. В Україні такий метод мав би спрацювати на відмінно. 

Адже джерелом влади у нас є народ, а ті, хто невпинно повторюють, що все куплено, і вирішили не голосувати в 2019, мабуть, не знають, що представники Європарламенту, ОБСЄ і НАТО визнали цьогорічні вибори в Україні демократичними.

Це, в свою чергу нагадує, що ми самі відповідаємо за те, який рівень життя маємо. Адже усе: війна, ціни, тарифи, дороги, освіта, медицина - це політика. І саме ми є її співтворцями. 

Маючи такий величезний вплив на долю цілої Нації, залишатися байдужим чи не достатньо підкованим у цій сфері - просто неприпустимо.

Ключові акценти курсу:

- як функціонує держава;

- як пов'язані між собою Верховна Рада, Кабінет Міністрів та Офіс Президента України;

- що таке ОБСЄ, НАТО, ЄС, ПАРЄ та яке їхнє сталення до України;

- як аналізувати інформацію довкола нас;

- як розпізнати фейки та не повестися на них;

- гібридна війна та найактивніші її фронти.

Загалом:

- семінар відбувся у 8️ обласних центрах України;

- понад 2️00 молодих людей виявили бажання взяти участь;

- 1️5 лекторів в поті чола готували актуальні та інформативні гутірки;

- 2️ щасливчики виграли круті брендові подарунки від КВЛ;

 

“З огляду на те, що відбувається сьогодні в Україні критично важливо розуміти базові речі, про які ми розповідаємо на семінарах, та вміти оцінювати їх. Цьогоріч КВЛ був особливим. Гутірки справді проходили у формі дискусії. Учасники були неймовірно активними, а крім того обізнаними в питаннях українського порядку денного.

Також нашій команді неймовірно приємно отримувати такий фідбек: хтось каже, що почерпнув для себе багато нового, а хтось, що семінар надихнув його до дії. Саме до такого результату ми прагнули, коли розробляли марафон семінарів”,- ділиться враженнями керівник КВЛ Василь Панькевич.

Будь свідомий, що ти співвідповідальний за долю цілої націїї

 

Автор:

Анна Білоган

25.11.2019