Фестиваль "Зашків 2018"— розвиток інтелекту, тіла і духу

На Батьківщині Євгена Коновальця відбувся ХІІ молодіжний фестиваль «Зашків – Джерело духу», присвячений 127-й річниці від дня народження полковника.Молодіжний Націоналістичний Конгрес-Львів вже котрий рік поспіль долучився до організації молодіжного фестивалю.

Оргкомітет Львівського осередку МНК виконував відразу декілька важливих обов'язків: комендатом фестивалю цьогоріч був Микола Тинський, дійсний член МНК. Також наша команда була відповідальна за добір та організацію волонтерів, місця проведення фестивалю, зголошення учасників та гуртів, організацію прес-конференцій.

fe85639bea.jpg

3 фестивальних дні були дуже насичені:

В п’ятницю волонтери облаштовували місце проведення фестивалю та ставили сцену. А після відбувся бардівський вечір з дуже атмосферною ватрою та українськими піснями.

В суботу відбувся щорічний традиційний велопробіг “Від Степана до Євгена”, щоб вшанувати пам’ять Євгена Коновальця та популяризувати здоровий спосіб життя, організаторами якого є МНК. Маршрут велопробігу - понад 20 кілометрів. Наймолодшому учаснику 11 років, найстаршому - понад 60 років.

Опісля учасники фестивалю мали змогу насолодитись показовим виступом навчального кінологічного центру західно-регіонального управління Державної прикордонної служби України. Собаки показали наскільки вони вмілі та вправні.

3d19e5a35d.jpeg

Цього року активностей на  фестивальному полі було хоч відбавляй: турнір з футболу босоніж, музей, майстер-класи з виживання, виставка військової техніки, показові виступи кінологів, вишкільний табір, концерт, смачна кухня – все це мали змогу побачити та спробувати учасники фестивалю “Зашків 2018”. Щоб добре працювати, потрібно смачно поїсти, тож традиційно на фестивалі працювала польова кухня для волонтерів та організаторів. Також вже другий рік поспіль ми практикуємо польовий хостел, щоб усі бажаючі могли відпочити та не намокнути у разі дощу.

Цьогоріч фестиваль відвідало близько 3000 молодих людей, працювало 50 волонтерів та 15 еко-волонтерів. Також, нам вдалось налагодити сортування сміття на фестивальному полі.Я вважаю що цього року в нас все вийшло на найвищому рівні. На території фестивалю ніхто не продавав алкоголь. Молодь весело та з користю провела час, залишивши чисту територію», — розповідає Микола Тинський комендант фестивалю.

 

Молодь приїхала з усіх куточків України, щоб  послухати українську музику та активно відпочити, й завдяки чудовій сонячній погоді та відданій праці організаторів і волонтерів,  фестиваль “Зашків 2018” пройшов на найвищому рівні.

#Зашків #фестиваль