Активісти зібрались під судом, аби підтримати Поліщука і Медведька

У Шевченківському Районному суді м. Києва відбулось підготовче засідання у справі про вбивство відомого проросійського пропагандиста Олеся Бузини. У вбивстві звинувачують активістів та добровольців Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Біля суду зібрались активісти різних громадських організацій, аби підтримати хлопців.

«Ми прийшли під суд з однієї причини: підтримати хлопців-патріотів, на яких намагаються «повісити» заздалегідь сфабриковану справу. Також хочемо нагадати українській феміді, що вона має займатись судовими процесами над сепаратистами, реваншистами та зрадниками України, а не її патріотами та гідними людьми, добровольцями російсько-української війни», - зазначив Андрій Левус, Керівник Проводу «Вільних Людей».

У ході засідання, захист наполіг на формуванні суду присяжних, аби забезпечити більш об’єктивний розгляд справи. Головуючий суддя Сидоров заявив про самовідвід, посилаючись на конституційні норми, але рішенням суду засідання перенесене на 22 лютого.

Адвокати наголошують, що слідчі постійно порушували права потерпілих, а через суттєві недоліки та помилки слідства, шанси на розкриття вбивства і винесення обвинувального вироку - зменшуються. Тому так важлива участь громадськості та контроль.

«Сьогоднішній процес показав, що система не зацікавлена в справедливому судовому розгляді. Так само як не була зацікавлена в справжньому розслідуванні вбивства Бузини. Простіше призначити невинних, адже вони патріоти», - написав Денис Поліщук на своїй FB-сторінці.

Наступне засідання - 22 лютого о 10:00, Шевченківський районний суд міста Києва.