25 млн українців викликають до суду разом з Уляною Супрун

11 лютого Окружний адміністративний суд міста Києва розглядав питання щодо скасування рішення щодо відсторонення Уляни Супрун від виконання обов’язків Міністра охорони здоров’я. На підтримку Уляни під суд прийшли декілька сотень активістів, народні депутати й урядовці.

"Не типове судове засідання. Зібалась значна кількість активістів, давно під суди так добре не мобілізувалися. Це чергове підтвердження того, що реформа, яку запустила пані Уляна, має широку підтримку. Ну а сам факт "нападів" на Супрун підтверджує її ефективність: корупція в медицині та фармакології вмирає, і це її агонія", — розповідає Serj Guepard, голова київського осередку МНК.

Українцям потрібна функціонуюча національна система охорони здоров'я, адже вона є показником зрілості держави, є одним з елементів національної безпеки. До 2016 року Українська Держава користувалась моделлю системи охорони здоров'я, яка була успадкованого з Радянського Союзу — того штучного наддержавного утворення, де безпека та здоров'я кожного громадянина не надто цінувалися.
Відсутність людиноорієнтованих моделей фінансових гарантій медичних послуг, неефективні витрати держкоштів на ліжкомісця, всеосяжна корупція від міжнародних закупівель до хабарництва в районної лікарні — це реалії української медицини, яку власним прикладом відчуло кілька поколінь українців вже з часу незалежності.

«Зараз робота Міністерства фактично паралізована. Я не можу підписати життєво необхідні розпорядження. У мене 44 особи мають їхати лікуватися за кордон – їм пояснювати, що суд того не хоче? 600 млн. одиниць лікарських засобів лежать на складах, які маємо розвозити України – я не можу підписати документ, щоб їх можна було відправити по країні. Це що таке, виходить, що за такою логікою суд може заблокувати поставки патронів чи бензину на фронт?!», —відзначає Уляна Супрун.

Ми підтримуємо В. О. міністра охорони здоров'я України на її шляху реформування української медицини. Уляна Супрун повинна залишитись на посаді та завершити медичну реформу. Не допустимо, аби українців позбавили права на гідну медицину! Судовий процес над Супрун це виклик для усіх українців.

15 лютого, ми прийдемо під Окружний суд міста Києва, аби підтримати медичну реформу: 25 млн українців викликають до суду разом з Уляною Супрун

8.jpg 5c617f102c0c2.jpeg