Військовий вишкіл: для чого він потрібен?

Протягом минулого тижня (11-16 березня) члени МНК пройшли вишкіл стрільців територіального загону в Навчальному центрі Української Добровольчої Армії у Січеславській області.

Перша прикмета характеру націоналіста — "Все готовий". В контексті сучасної війни  — це означає мати потрібні військові знання й навички, які перетворюють тебе на вояка та дозволяють без зволікань стати пліч-о-пліч з побратимами на лінії фронту в потрібну хвилину.

Загалом Навчальний центр УДА пропонує вишколи для усіх бажаючих за напрямками: школа піхоти, територіальна оборона, рух опору та тренінги по загальновійськовій і спеціальній підготовці.

Наша команда МНК пройшла тижневий вишкіл 1-го рівня за програмою “стрільці територіального загону”. Програма є стартовою, та дає базові знання зі зброєзнавства, мінної безпеки, тактики роботи малими групами. Практично відпрацьовуються навички користування різними видами зброї, статичні та динамічні вправи, стрільба, пересування в парах та більших групах. Впродовж вишколу курсанти знаходяться в умовах жорсткої дисципліни, що налаштовує кожного на максимальну ефективність, поведінку та мислення на військовий лад, та формує добре скоординовану команду. Інструктори мають бойовий досвід, тому передають курсантам перевірені знання, без зайвої та непотрібної  інформації.

 

IMG_9811.JPG

Завтрашній день не обіцяє бути безхмарним, тому маємо і далі примножувати свої військові вміння та формувати коло побратимів.

В 2014-2016 роках добровольцями ставали наші побратими з МНК, а сьогодні добровольцями Навчального центру є хлопці, які були ще школярами 5 років тому, коли почалася російсько-українська війна. В певній мірі, це вже інше покоління, яке відрізняється від старшого тим, що на його формування впливала уже не книжна, а реальна, сучасна героїка і драма визвольної боротьби.

"Моя хата скраю - першим ворога стрічаю", — таким правилом має жити кожен патріот, та бути щоденно готовим до захисту Батьківщини силою: силою характеру, переконань, віри, зброї. А Навчальний центра УДА на чолі з другом Покутякою (Максим Швець) допоможе отримати професійні навички для цього.

Наступний військовий  вишкіл для членів МНК заплановано на літо, з амбіцією зібрати не менше взводу (чоти) добровольців.

 

IMG_20190313_145520.jpg

Щоб зголоситися на вишкіл телефонуйте у Штаб НЦ УДА: 097 760 63 32 або 095 116 36 46.

НЦ УДА у facebook

 

IMG_9812.JPG