У Верховній Раді члени МНК обговорили протидію втручанню Росії в українські вибори.

Під час "круглого столу" у Верховній Раді дискутували щодо втручання РФ в українські вибори. Члени МНК також взяли участь в обговоренні, адже мають значний досвід протидії Росії в рамках світової кампанії "Стоп Реванш".

Про методи боротьби з російською агресією говорили народні депутати, експерти, урядовці та представники громадських організацій, а також другий Голова МНК Oleg Medunitsya та член центрального проводу МНК Олеся Горяйнова .

 "Питання втручання у вибори - не питання одного дня або виборчого тижня. Це тривала підготовка та втілення. В Україні це були 4 роки планомірного наступу - скупка нафтогазової сфери, нашої енергетики, медіа. Захід нових облич в політику - які зараз займають в рейтингах позиції на рівні з діючим президентом.

Хибно вважати, що Україна одна потерпає від таких дій. Західний світ, так само нерідко стає жертвою російських впливів та її прямих дій.

Втручання у вибори США, отруєння Скрипалів, робота ботів для пониження рівня вакцинації - і це лише кілька прикладів того, як Росія намагається порушити світові демократії та безпеку.

d55802d349.jpgДмитро Жмайло, Олеся Горяйнова, Ганна Гопко, Марія Дубініна

Єдина різниця між нами - реакція.
Захід вводить персональні санкції проти російських агентів впливу, заморожує їхні активи та забороняє в‘їзд, маркує та ставить обмеження на російські пропагандивні каналі, розповідає власним громадянам про російську загрозу.

В той час в Україні російські агенти безперешкодно беруть участь у політичному житті, російські медіа - забруднюють наш інформпростір, російські капітали захоплюють стратегічні економічні об‘єкти.

Наша реакція мусить бути адекватною - накладення санкцій та закриття рупорів Кремля 112 та NewsOne, персональні санкції проти російських агентів - Медведчука, Фірташа, Льовочкіна, Новинського, розслідування антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука. Це те, що окреслюємо, на чому акцентуємо та щодо чого ведемо систематичну роботу ми, Члени МНК –активісти Вільних Людей", — розповідає Олеся Горяйнова член центрального Проводу МНК, керівник міжнародного відділу "Вільних Людей"

Учасники "круглого столу" погодились, що передумова ефективної боротьби - це об’єднання зусиль державних органів та громадянського середовища.

 

 

Довідка:

Національна ініціатива «Стоп Реванш» — це кампанія, спрямована на протидію російській гібридній агресії в Україні, охоплює боротьбу в інформаційній, політичній, гуманітарній сферах. Молодіжний Націоналістичний Конгрес є співзасновником Національної ініціативи “Стоп Реванш”.

Також МНК є одними з співзасновників громадсько-політичного руху Вільні Люди.