Стартував осінній сезон КВЛ: формуємо нову генерацію дієвих патріотів

лись лектори семінару:

— "Не втомлюсь повторювати: сила українців — в єдності, а наша перемога — в скоординованості. Молодь — рушій змін. Тут і за кордоном, саме молоді люди віддають весь свій час і ресурси на боротьбу за Україну в гібридній війні. Вони працюють разом, а тому — досягають результатів", — говорить один з лекторів Кузан Сергій, почесний член МНК, координатор кампанії "Стоп Реванш".

—"Дуже задоволена рівнем учасників. Насправді говорили на складні теми: від геополітики і реформ в Україні до тем про реванш, який хочуть взяти представники російського олігархату, заради повернення у владу. Особливо здивував рівень обізнаності в питаннях реформування, це зараз дуже велика рідкість серед молоді. Це був наш перший семінар такого типу. Ми хвилювались, що теми були не занадто складні. Але вважали за потрібне закцентувати увагу саме на них, оскільки маємо розуміти свого ворога. І саме цей семінар показав, що зараз сучасна молодь готова говорити на дорослі теми і готова брати на себе відповідальність за свою країну. І це дуже надихає їхати далі, в інші регіони»", — зазначила лектор, Соломія Хома.

Враховуючи це, кожен українець повинен усвідомити: саме я — відповідальний за долю України. І, що важливіше, спрямувати свою дію в одну ціль.

— "Ми не повинні забувати про освіту і виховання молоді. На жаль, сьогодні є дуже багато суспільно-політичних рухів, що позиціонують себе як "патріотичні" чи навіть "націоналістичні", але переслідують власні маргінальні інтереси. Це спотворює і дискредитує ідею "Держава - понад усе", яку ми вважаємо найголовнішою. Саме тому працюємо з молоддю - і під час літніх таборів, і продовжуючи на семінарах", — говорить про мету КВЛ координатор Іван Брацюнь.

Враженням також поділились й учасники:

— «Що може бути краще, ніж вихідні в колі креативних однодумців? Ось і цього разу я мала шанс поспілкуватися з тренерами-активістами, дізнатися важливі цікавинки з історії та життя їхнього міста, а головне — розробити план реальних дій. Ну, й куди ж без традиційних пісень, ранкових руханок й дотепних жартів за чашкою кави. За ці два дні з'явилася ще одна родина, яка точно змінить цей світ на краще» — ділиться враженнями Валерія Сіробаба, учасниця семінару.

— «Курс Вільних Людей" — це найкращий семінар на якому мені довелося побувати. Підготовленість лекторів до гутірок та лекцій вражаюча. Але, звичайно, найголовніше на таких заходах — це атмосфера. Справді всі учасники були активні, приємні у спілкуванні, та мали бажання до пізнання нового. Пісні під гітару ввечері, виконання танцю "Аркану", та участь у настільній грі "Українська революція 1917-1921" тільки посилили чудові враження від першого дня. Другий день ще більше згуртував всіх учасників, адже практична робота у групах була незабутньою! Хочеться подякувати всім, хто був частиною цієї великої сім'ї під час семінару!» — зазначає учасник семінару Костянтин Лахмотов.

Хочеш теж взяти участь в семінарі, заповнюй анкету : mnk.org.ua/kvl_seminar

Запрошуємо на семінар у таких містах:

— Курс Вільних Людей — семінар у Харковіі (22-23 вересня)

— Курс Вільних Людей — семінар у Львові (6-7 жовтня)

— Курс Вільних людей — семінар в Івано-Франківську (13-14 жовтня)

— Курс Вільних Людей — семінар у Тернополі

(20-21 жовтня)

— Курс Вільних Людей — семінар у Дніпрі (27-28 жовтня)

— Курс Вільних Людей — семінар у Києві (3-4 листопад)

 

Організатори: Міністерство молоді та спорту України, "Молодіжний Націоналістичний Конгрес"