Справжні лицарі серед нас

Цими вихідними, 23-25 березня, у Тернополі відбувся традиційний ідеологічний семінар для молоді з різних патріотичних середовищ — Школа Українського Лицаря (ШУЛ).
 

Уся програма семінару розділена на три теоретичні блоки відповідно до трьох головних рис української національної еліти: МУДРІСТЬ, ШЛЯХЕТНІСТЬ, ВІДВАГА.

Учасники семінару слухали гутірки про основи ідеології українського націоналізму, націоналістичний катехизис, риси характеру, націоналізм у світі, історію українського визвольного руху у ХХ столітті, молодіжну політику та сучасну політичну ситуацію в Україні.

Серед цікавих елементів програми також були: заняття з етикету, йоги, спілкування з юристом про громадські акції, посадовцем про структуру держави.
 

Однієї з основних умов  участі було виконання домашнього завдання та проходження всіх етапів вишколу: ночівля в камерах музею політв’язнів, нічні акції. В неділю учасники відвідали літургію в Архикатедральному соборі та освятили організаційні прапори.

Завдання ШУЛу —  в першу чергу, давати молодим людям правильні світоглядні орієнтири та готувати до провідництва в різних сферах життя.


“Сьогодні в університетах, коледжах та школах молодим людям дають знання, інколи компетенції. Але де молоді навчатись чеснотам? Де знайти мотивацію замолоду проявляти лідерські риси характеру, а потім в служінні ширшому колу українців розгледіти свою життєву місію? Адже служіння є одним із стовпів доброго провідництва.
Відшукати цю мотивацію МНК пропонував вкотре на Школі Українського Лицаря, де особливу увагу приділяють мудрості, шляхетності та відвазі” — розповідає один із лекторів, Василь Дубовий.

 

Дякуємо лекторам семінару: Миколі Бігусу, Вероніці Дякович, Василю Дубовому, Марії Дубініній, Святославу Липовецькому, Костянтину Борщу, Назару Зелінці, Ігору Парію та Ігору Олещуку.Також хочемо висловити подяку нашим спонсорам: Агрохолдингу “Мрія” та Майстерні реклами “Резонанс Медіа”.

 

 

 

Семінар відбувся за підтримки Відділу сім’ї та молоді Тернопільської ОДА

#Тернопіль #ШУЛ #Школа українського лицаря