Прапор червоно-чорний це наше знамено: у Тернополі освятили організаційні прапори

Вчора у Тернопільському осередку МНК відбулася посвята двох нових організаційних прапорів.

Особливий ритуал посвяти є дуже важливою частиною нашого життя, життя нашої МНКівської родини. Любов до української нації надихає нас до змін, до перетворень в ім’я кращого майбутнього нашої Батьківщини. Історія розповідає нам про життя наших попередників, їхні діяння, тому надзвичайно важливо розуміти, яку символіку ми використовуємо, та яке значення їй надаємо.

 

 

 

 

Поєднання червоного і чорного кольорів у світовій та українській традиції не є рідкісним. В історії є багато випадків, які утвердили в українській традиції червоно-чорну символіку, насамперед прапор, як символіку боротьби за волю України.

Емблемою МНК є символ, що складається з кількох елементів:

— чорний хрест символізує традиціоналізм і вірність християнським ідеалам
— перехрещені мечі символізують спадкоємність боротьби і готовність стати до боротьби за Ідею Нації
— голова міфічної тварини (“донцовський звір”) символізує шляхетність лева, хоробрість вовка і непіддатливість їжака

Поєднання червоної, чорної та білої барв є органічним і традиційним для української геральдики взагалі і для українського націоналізму зокрема.

— Червоний колір - колір свободи. Символізує червону кров, пролиту за Україну.
— Чорний колір символізує українську землю, що за княжих часів була синонімом Української Держави.
— Білий колір символізує посвяту і чистоту нашої Ідеї.

Прапор МНК - червоно-чорне полотнище - прапор Організації Українських Націоналістів (революційної) і організованого націоналістичного руху в цілому - в центрі якого розташовано емблему організації.

Червоно-чорний прапор – частина нашої історії.Часто відбувається підміна понять і завдяки старанням комуністичної номенклатури донині безліч людей вважає, що на ОУНівському прапорі чорна смуга має значення “смерть”, а червона – “вороги”. Це хибне трактування. Насправді ж однодумці Бандери та Шухевича вважали, що чорний колір зображує рідну землю, а червоний – кров борців, які захищають свою Батьківщину. Тобто, важливо – власну кров, а не кров ворогів.

"Спільність пролитої крови за спільні політичні ідеали — це перша ознака нації."

Михайло Колодзінський

Зараз все більше людей починають шукати правильні відповіді на важливі питання власної історії. Розуміння істинної ідеології червоно-чорного стягу робить нас на крок ближчими до самоусвідомлення себе як великої української нації. Червоно-чорний прапор – це прапор країни, яка охоплена боротьбою! В даний час він надзвичайно актуальний.

Напрям культурно-цивілізаційних перетворень задається духовно-світоглядним імпульсом. Концентрованим вираженням світогляду є символіка. Тому символіка повинна відповідати моделі того майбутнього, якого ми прагнемо. Правильна символіка програмує правильне майбутнє.

#Тернопіль