Судовий позов: яка "честь" у Медведчука?

Сьогодні, 19 грудня, в Печерському районному суді відбулось підготовче засідання, щодо позову Медведчука на народного депутата Ганну Гопко.

Приводом для судового позову є допис Ганни Гопко у Facebook з закликом прийти на  акцію «Стоп Реванш», що відбувалась 4 вересня під ГПУ з вимогами розслідувати злочинну антиукраїнську діяльність Медведчука

48422803_372265476843283_5386303711226101760_n.jpg

Ганна Гопко — народний депутат, Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах. Що з чіткою українською позицією, працює над очищенням проросійських реваншистів з політичної арени в нашій країні.

—«Сьогодні, 4 вересня, у день загибелі Стуса, один з його катів продовжує знищувати українців. Ми боремось проти реваншу російських сил, щоб позбавитись впливу ворога в нашій релігії, економіці, політиці, енергетиці, інформаційній сфері. З рештою, щоб російські танки не вбивали українських громадян. Треба посадити за ґрати тих, хто тут, під образом миротворця, здійснює розкол України. І найпершим має бути Медведчук. Доказова база проти нього - достатня. Тому ГПУ має негайно прозвітувати за зроблену роботу і втілили обіцянку «бандитам - тюрми», — заявляла Гопко, 4 вересня.

— «Сьогодні проросійські політики, агенти РФ намагаються ліквідувати тих, для кого російський «мир» є не прийнятним й ворожим. Зокрема, судові позови є на ряд інших людей та народних депутатів, що активно реалізують громадську кампанію «Стоп Реванш». Тому, МНК підтримує цих людей, й зокрема Ганну Гопко, у її активних діях проти кума Путіна. Разом ми не допустимо реваншу проросійських сил в Україні», — розповідає Соломія Фаріон, Голова МНК.

Найбільша увага до суду - від кишенькових ЗМІ Медведчука: 112 та NewsOne. До речі, 2 листопада депутати Ганна Гопко та інші депутати написали звернення до Петра Порошенка із вимогою скликати РНБО і розглянути санкції проти телеканалів, які належать проросійському політику Віктору Медведчуку та його соратнику Тарасу Козаку.

Розгляд справи перенесено на 26 грудня, 11:00. МНК контролюватиме хід усіх судових засідань по цій справі. «Честь» тих, хто системно й щодня працює на користь Путіна – не може бути відбілена!

Додатки: позовна заява Медведчука ​http://bit.ly/2EzCVB2

#StopRevanche #СтопРеванш

48914042_2116111818702126_6673304499857129472_n.jpg

Довідка:

Віктор Медведчук — кум президента РФ Володимира Путіна, адвокат Василя Стуса під час останнього судового процесу, який фактично визнав вину поета в суді, що мало наслідком нового тюремного ув’язнення поета, яке стало фатальним. Нині Медведчук є перемовником у "Мінському процесі" щодо обміну полонених. Його "ефективність" очевидна: процес обміну українських військових та цивільних бранців, що утримуються на окупованих українських територіях та в Росії — не має жодного успіху. Олег Сенцов та інші українські ув’язнені, що оголосили голодування повільно помирають.

Ще 2016 року 59 народних депутатів України звернулись до Генерального прокурора з вимогою розслідувати антидержавницьку діяльність Віктора Медведчука та очолюваних ним структур. Печерський районний суд м. Києва за поданням народного депутата України Андрія Левуса зобов’язав Генеральну Прокуратуру України відкрити кримінальну справу проти Медведчука, що і було зроблено — кримінальне провадження № 42016000000001099. Досудове розслідування під процесуальним керівництвом ГПУ здійснює Служба Безпеки України. Статті, за якими здійснюється розслідування, є серйозними (повалення конституційного ладу, підривна діяльність проти суверенітету України, фінансування тероризму) однак результатів досі немає.

США та Австралія ще 2014 року наклала санкції проти Віктора Медведчука і цей правильний крок мають підтримати уряди усіх цивілізованих країн. Від України ж ми вимагаємо активізувати розслідування кримінальної справи та засудити московського агента Медведчука.

Національна ініціатива «Стоп Реванш» — це кампанія, спрямована на протидію російській гібридній агресії в Україні, охоплює боротьбу в інформаційній, політичній, гуманітарній сферах.

#МНК #Стоп Реванш #ВЛ