"Клич" на Січеславщині

 Вишкільний табір «Клич» відбувся 22-27 липня на Січеславщині. Протягом 6 днів молодь регіону мала змогу відшукати в собі внутрішній стержень, вишколити власну волю та фізичні здібності, а також отримати неймовірний обсяг знань, спрямований на формування освіченого громадянина своєї держави.


У чому ж полягає головна мета та важливість організації подібних проектів у Східних регіонах України?

Січеславська, Запорізька області  (як і інші) рясно усіяні дитячими оздоровчими таборами, які по суті жодного розвитку для молоді та формування особистості не несуть. В більшості з таких закладів російська мова є загальновживаною, вечірні заходи та дискотеки проводяться під російськомовні «кричалки» та музику. Звідти ж ми й отримуємо пасивну русифіковану молодь, якій байдужа та не цікава ситуація в країні, яка, підростаючи, голосує на виборах «по приколу», обираючи клоуна замість президента.

Молодіжний Націоналістичний Конгрес уже 18 років займається вихованням молодого покоління України. З них більше 10 років на Східних теренах проходить Всеукраїнський вишкільний табір «Відвага» ім.Івана Гавдиди, на Сумщині ось уже 14 років підлітки вишколюються в таборі «Коловрат» ім. Романа Атаманюка. Також у 2017 році всі області Сходу та Півдня України відвідала фотовиставка «Два століття – одна війна». 

Вишкільний табір «Клич 2019» став першим наметовим табором МНК на Січеславщині. «Не кількістю, а якістю» - таким було внутрішнє гасло табору.  Учасники перевірили свою волю та фізичні здібності, грали в регбі, мали практичні заняття з тактичної медицини та виживання в лісі розширили,також, знання з історії та ідеології українського націоналізму.

«Зараз нам важливо сформувати суспільство «думаючих», тих, хто адекватно оцінює ситуацію, освічених молодих людей.  Населення занадто звикло до слова «війна». Страшно, коли вона від їхнього дому за десятки кілометрів, а люди її не відчувають, не розуміють, що мають, та не дорожать можливістю, навіть, просто сходити в магазин. Подібні табори, як ковток свіжого повітря потрібні нашому регіону, тому в моїх цілях цьому сприяти. Бо хто, якщо не ми?» - говорить комендант табору подруга Незнайка.

Зараз не легкі часи, російська чума прокинулася з новою силою, розпускаючи свої кістляві руки на Україну. Тому, тільки спільними зусиллями та тяжкою працею ми досягнемо мети, здобудемо перемогу!

 

klich (1).png klich.png Дизайн без назви.png

Табір був організований ГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» за підтримки Міністерства молоді та спорту України.